Vége lesz a szezonnak

2022.12.16. 18:00

Komlón zárja az őszt a Pick

A férfi kézilabda NB I. 13. fordulójában az OTP Bank-Pick Szeged együttese szombat 18 órakor Komlón szerepel – a januári világbajnokság előtt ez lesz a csapat utolsó mérkőzése.

Mádi József

Elverumból hazaértek, szombaton már Komlón játszanak Garciandiáék (jobbról)

Fotó: Beate Oma Dahle

Alighogy hazaért a csapat a norvég télből és Elverumból, máris újra buszra szállnak a játékosok. Az OTP Bank-Pick Szeged együttese Komlóra utazik, ahol a férfi kézilabda NB I. 13. fordulójának mérkőzését játssza le. A meccs után jön egy kisebb pihenő, majd a különböző válogatottak játékosai elkezdik a felkészülést a január 12. és 29. között tartandó svéd–lengyel közös rendezésű világbajnokságra.

Előbb azonban még térjünk vissza a norvégiai meccsre. A Bajnokok Ligája B csoportjában az OTP Bank-Pick Szeged Elverumban meggyőző játékkal 34–32-re nyert, és mivel a német Kiel idegenben legyőzte a dán Aalborgot, így a Tisza-partiak az Elverum és a szlovén Celje mellett már a dán együttest is maga mögött tudhatják, hiszen a két eredmény révén felléphettek a csoport ötödik helyére.

– Így kell elbúcsúzni a Bajnokok Ligája őszi szezonjától, habár azért szorosabb lett a meccs vége, mint ahogy az egész találkozó alakult, ahogy a játék képe kinézett és ahogy terveztük.  Nagyon fontos volt, hogy így, győzelemmel fejezzük be ezt az esztendőt. Kellemetlen ellenfél volt az Elverum, amely a második félidőben nagyon feljött ránk, és ekkor gyorsabban játszottak, mint a meccs elején, de szerencsére bírtuk a tempót, és a meccs két pontja a miénk lett – nyilatkozta a klub honlapján Rosta Miklós.

A beállóra és csapatára még egy feladat vár a hazai bajnokságban, hiszen a Komló várja őket az NB I. 13. fordulójában. A Baranya megyei alakulat az eddigi 12 bajnokiján háromszor nyert (a Fejér B. Á. L. Veszprém ellen 34–32-re, a Budai Farkasok ellen 38–29-re, míg a Cegléd ellen 27–20-ra), kétszer ikszeltek (a Csurgó ellen 25–25, a Budakalász ellen 29–29), a további hét meccsüket pedig elvesztették, így a 14 együttes között a 11. helyen állnak a bajnokságban.

A Szeged ellenben második, csak a Telekom Veszprém tudta legyőzni Juan Carlos Pastor együttesét, amely legutóbb hazai pályán a Csurgót győzte le az elverumi BL-mérkőzéshez hasonlóan 34–32-re. 

A szegedi klub pénteken ünnepelte a születésnapját: 61 évvel ezelőtt Ludányi Márton és Bérczi Mihály hozta létre az OTP Bank-Pick Szeged jogelődjét, a Szegedi Előrét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában