Helyi sport

2022.12.16. 17:11

Tartalmasan indult a 2022-es év a megyei sportéletben

Közeledik az év vége, ami magával hozza a felidézés, összegzés idejét is. Így teszünk mi is, sorozatunkban felidézzük, mi minden történt a megyei sportéletben a 2022-es évben. Kezdésként a januári eseményeket összegezzük.

Munkatársunktól

Bogdan Radivojevics hazája válogatottjával léphetett pályára a januári tornán a Pick Arénában.

Fotó: Karnok Csaba

Rögtön egy csúcsesemény indította az évet Szegeden, hiszen az év első hónapjában a Pick Arénában Európa-bajnoki férfi kézilabdameccseket rendeztek: Szegeden olyan válogatottakat láthattak a szurkolók, mint a horvát, vagy a francia csapat. Egy-egy mérkőzés hangulata pedig örök emléket is adhatott a sportkedvelők számára. Nem csupán a meccsek, hanem a játékvezetők kapcsán is volt szegedi érdekeltség a vb-n, Kiss Olivér ugyanis 2007 után első magyarként vezethetett mérkőzéseket a világbajnokságon.

Kárász Anna sikerének örülhettünk januárban: a visszavonulását nemrég bejelentő kajakos ugyanis tagja volt az Az Év Sportolója Gálán a legjobb egyéni csapat kategóriában győztes női kajaknégyesnek.

Nusser Elemér helyett Fésüs Erzsébet vette át a Vidux-Szegedi RSE vezetőedzői posztját: a klub úgy érezte, új impulzusra van szüksége a csapatnak, így a váltás mellett döntött.

A szlovén másodosztályban szereplő Lendva másodedzőjeként dolgozik Makra Zsolt: a szegedi szakember Boér Gáborral alkotott párosa történelmet írt a kispadon, hiszen korábban külfödi trénerek még nem irányították a lendvai csapatot. 

Szentesi sikerrel zárult a megyei női pólórangadó: a Valdor Szentes 15–6-ra nyert a Szeged SZTE ellen a női vízilabda OB I.-ben.

Ebben a hónapban búcsúzott a teke Bajnokok Ligájától a Zengő Alföld Szegedi TE, miután a hazai mérkőzésen nem tudta ledolgozni a hátrányát a német Raindorffal szemben. 67 évesen elhunyt a csapat masszőre, Krámli László. 

Légióst cserélt a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata: Jesse Hunt helyett az amerikai Rashun Davis érkezett a szegediekhez januárban.

A hónap végén közel állt ahhoz a megyei labdarúgó-válogatott, hogy továbbjusson a régiós selejtezőből, ám hiába zárt veretlenül, második lett Gyulán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában