Helyi sport

2023.01.05. 11:20

A Pick Arénában csapnak össze a játékvezetők

Szombaton és vasárnap a Pick Aréna Bérczi Mihály sportcsarnokában rendezik meg a Sípmester Fesztivált, azaz Szegeden mérkőznek meg egymással az ország játékvezetői.

Vajgely Pál

A játékvezetőknek ezúttal nem a fegyelmezés, hanem a góllövés lesz a feladatuk.

Fotó: Török János

16. alkalommal találkoznak az ország labdarúgó-játékvezetői, akik ezúttal nem sípot fújnak, hanem ők maguk rúgják a labdát. Ez a Sípmester Fesztivál, amelyet a hétvégén Szegeden, a Pick Aréna Bérczi Mihály sportcsarnokában rendeznek meg. A 19 vármegye és Budapest játékvezetői válogatottja szombaton négy darab, ötcsapatos csoportban kezdi meg a küzdelmeket, majd másnap jönnek a helyosztók – minden pozícióért rendeznek meccseket. A csoportból az első kettő jut tovább az egyenes kieséses szakaszba, a párosításokat pedig szombaton este a Szent Gellért Fórumban megtartott gálavacsora keretein belül húzzák majd ki.Mindkét napon 8 órától kezdődnek a meccsek, amelyek párhuzamosan, két pályán zajlanak majd, mi­­után kettéosztják a Pick Aréna küzdőterét. A szurkolók számára a belépés ingyenes. 

Vasárnap 13.30-tól jön majd a bronzmeccs, míg 14 órától rendezik a finálét, ezt megelőzően pedig 13 órakor gálameccset rendeznek, ahol Szeged híres sportolói lépnek pályára a vármegyei játékvezetői bizottság elnökei­ből álló csapattal szemben. Futballozik majd a gálacsapatban Olasz Anna hosszútávúszó, Zubai Szabolcs magyar bajnok kézilabdázó, Vajda Attila olimpiai bajnok kenus, Szabó Zoltán BEK-győztes vízilabdázó, Nagy Péter súlyemelő, Mocsári Bence paratriatlonista és Kiss Zsolt magyar bajnok kosárlabdázó is, a csapat kapuját pedig Mihálffy Béla országgyűlési képviselő őrzi. 
A meccsek 1×20 perces játékidővel zajlanak, ám a vasárnapi egyenes kieséses meccseken az utolsó egy perc már tiszta játékidővel zajlik majd. 

Csoportok, keret

A Sípmester Fesztivál csoportbeosztása: (január 7–8.), Tisza csoport: Csongrád-Csanád, Zala, Vas, Békés, Heves. Maros csoport: Bács-Kiskun, Győr-Moson-Sopron, Baranya, Jász-Nagykun-Szolnok, Veszprém. Körös csoport: Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén, Pest, Tolna, Somogy. Kurca csoport: Fejér, Budapest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nógrád, Komárom-Esztergom. 

Csongrád-Csanád vármegye csapatának mérkőzései, szombat: 8.50: Vas–Csongrád-Csanád. 11.20: Csongrád-Csanád–Zala, 13.50: Csongrád-­Csanád–Heves. 15.30: Békés–Csongrád-Csanád. 
A Csongrád-Csanád vármegyei válogatott kerete: Kakuk Szabolcs, Szabó Richárd (kapusok), Dobai János, Virág András Barnabás, Tihanyi Gábor (csapatkapitány), Halász József, Maurer János, Barta Norbert, Migh Tamás, Bálint Dániel, Dobó Attila, Kis Máté (mezőnyjátékosok). 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában