Férfi kézilabda

2023.01.04. 22:38

A Pick Szeged játékosa ideiglenes meghívót kapott a válogatottba

Eredetileg csak tartalékként számítanak a norvég válogatottnál Kent Robin Tönnesenre, az OTP Bank-Pick Szeged kézilabdázójára, de poszttársa, Hárald Reinkind combsérülése miatt azonnali behívót kapott.

Becsei Dávid

Kent Robin Tönnesen, az OTP Bank-Pick Szeged és a norvég válogatott jobbátlövője.

Fotó: Török János

A THW Kiel jobbátlövőjének, Reinkindnek a sérülése miatt csütörtökön este már biztosan pályára lép Portugália ellen felkészülési tornán Trondheimben Tönnesen. 

Jonas Wille, a norvégok szövetségi kapitánya úgy fogalmazott a szövetség honlapján, tudja pontosan, mire számíthat a szegedi játékostól. Hozzátette, Reinkind sérülése valószínűleg a világbajnokságra rendbe jön, Tönnesen feladata az lesz, hogy addig a Flensburg balkezesét, Magnus Rödöt tehermentesítse. A szegedi kézilabdázó behívója egyelőre csak a csütörtöki edzőmeccsre szól, az később dől el, hogy a Gjensidige-kupa szombati Brazília és vasárnapi Egyesült Államok elleni találkozóján számítanak-e a 31 éves játékos szolgálataira. 

Norvégia a csoportmérkőzéseit a lengyelországi Krakkóban játssza majd az F jelű négyesben Észak-Macedónia, Argentína és Hollandia ellen a jövő szerdán rajtoló világbajnokságon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában