Női vízilabda OB I.

2023.01.28. 23:17

A Szeged meglepte a BVSC-t, de legyőzni nem tudta – GALÉRIA

A szezon eddigi legjobb mérkőzését játszotta a Szeged a női vízilabda OB I.-ben. Megszorongatták az ötödik helyen álló BVSC-t a Tiszavirágban, de a vendégek jobban bírták erővel, nyertek 12–8-ra.

Becsei Dávid

A fehér sapkás Szeged amíg bírta erővel, szoros mérkőzést játszott a BVSC-vel.

Fotó: Gémes Sándor

Határozottabban és élesebben kezdtek a hazaiak, így nagyjából öt perc játék után már 4–1-re vezettek Varga Tamás vezetőedző tanítványai. Sikerült meglepnie a Szegednek a BVSC-t, összeroppantani viszont nem. A fővárosiak hamar nekiálltak ledolgozni háromgólos hátrányukat, így a nagyszünetre már 6–6-os döntetlennel mehettek a csapatok. 

A harmadik negyed elején még ellépett 8–6-ra a Szeged, ezt a különbséget viszont a vendégek mindössze két perc eltüntették az eredményjelzőről, 9–8-ra már a BVSC vezetett. Ráskiék harmadszor már nem tudtak megújulni, de így is óriásit küzdöttek. 

 

Jövő szombaton 11 órától a Ferencváros vendége lesz a Szeged a női OB I. 11. fordulójában. 

Varga Tamás: – Gratulálok a BVSC-nek a három ponthoz, a csapatomnak pedig a mutatott játékhoz. Tudtuk, milyen védekezése lesz a vendégeknek, elszántan, nagy elánnal játszottuk le a mérkőzést. Kiváló támadásokat vezettünk az első két negyedben, így vezettünk. Ha picit több cserénk lett volna, az utolsó negyedben nem aratott volna ennyire sima sikert a BVSC. Nagyon elégedett vagyok a csapatom játékával, az őszi formánkhoz képest egy klasszissal előrébb tartunk, aminek voltak már jelei a Szentes és a III. kerület ellen. 

Szeged–BVSC 8–12 (4–2, 2–4, 2–4, 0–2) 
Női vízilabda OB I., 10. forduló. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda. Vezette: Berki, Vörös. 
Szeged: Gyöngyösi – Szabó K., Lendvai 3, Tátrai 2, Ráski 1, Szabó J., Bocskay. Csere: Pap, Kenéz 2, Pádár. Vezetőedző: Varga Tamás. 
BVSC: Hajdú – Mészáros Farkas 2, Tóth R., Kolarova 2, Urvári 1, Kele, Gémes 3. Csere: Kakas (kapus), Fekete 2, Dobos, Csúcs, Batizi, Bereczki, Polák 2. Vezetőedző: Stieber Mercédesz. 
Gól – emberelőnyből: 5/3, ill. 5/3. 
Ötméteresből: 2/2, ill. -. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában