Tatán készülnek Gál László tanítványai

2023.01.23. 15:27

Kis Máté februárban Algyőn bokszol címmeccset

A héten a felnőtt magyar válogatott tatai edzőtáborában készülhet a Szeged BC két ökölvívója, Kis Máté és Gémes Levente.

M. J.

Szegediek Tatán: Kis Máté (balról), Gál László és Gémes Levente az olimpiai központban a válogatottal készül.

Fotó: Szeged BC

Ma elutazott a Tatai Olimpiai Központba a Szeged BC két kiválósága, Kis Máté és Gémes Levente. A Tisza-parti öklözők klubedzőjük, Gál László társaságában a magyar válogatott felkészítő edzőtáborában vehetnek részt a héten. 

A magyar válogatott január 16-án kezdte meg a felkészülését az idei év legfontosabb eseményeire és a debreceni Bocskai emlékversenyig, február 4-ig tartózkodik Tatán. Az olimpiai edzőtáborban a magyar csapat mellett a francia, a svájci és a norvég csapat is készül, míg az utolsó héten a litvánok csatlakoznak a felkészüléshez. A 67. Bocskai István Emlékversenyt február 7. és 11. között rendezik.

A külföldi csapatokkal folyamatos a kesztyűzés a tatai edzőtáborban, így a válogatottak élesek maradhatnak remélhetőleg az év első felében folyamatosan. Márciusban ugyanis női világbajnokságot rendeznek Indiában, majd az üzbég főváros, Taskent következik a férfi vb-vel május első felében, míg az első kvalifikációs tornára, az Európa Játékokra június végén kerül sor Lengyelországban.

Mint ismert, a 29 éves Kis Máté legutóbb tavaly októberben a 23. meccsét vívta a profik közt, és a korábbi magyar és WBO interkontinentális bajnok egy egyiptomi ellenfelet győzött le.

Legközelebb február 24-én a Szeged mellett található algyői sportcsarnokban a New School Promotion újabb gálája főmeccsén Kis Máté az IBO betöltetlen nagyközépsúlyú nemzetközi-bajnoki címéért az örmény-francia Armen Yepremyan ellen húz kesztyűt. 

A 17 éves Gémes Levente a legutóbbi spanyolországi ifjúsági világbajnokságon végzett a második helyen a 71 kilogrammos mezőnyben, idén pedig már szeretné magát megmérettetni a felnőttek között is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában