Férfi vízilabda OB I.

2023.01.29. 01:56

Jól kezdett a Szegedi VE, de a meccs végére összeomlott – GALÉRIA

Másfél negyedig sikerült vezetniük Sánta Dánieléknek, utána viszont elbizonytalanodtak a támadásbefejezésekben. A férfi vízilabda OB I. 11. fordulójában 16–10-es sikerrel vitte el a három pontot a BVSC a Tiszavirág Sportuszodából.

Becsei Dávid

A BVSC tizenhat gólt lőtt a szegedi kapuba.

Fotó: Gémes Sándor

Többször róhattuk fel az őszi idény során, hogy a Szegedi VE nem kezdte kellően élesen a bajnoki mérkőzéseit, és nagyobb hátrányból kellett visszajönnie a mérkőzésbe. Így volt ez a Kaposvár és a KSI elleni hazai döntetlen kapcsán is, amikor Kiss Csabáék reálisan számolhattak előzetesen három ponttal, a rossz kezdés miatt viszont mindkétszer egy-eggyel kellett beérniük. A BVSC ellen nem a kötelező győzelem volt az elvárás, de szerettek volna meglepetést okozni a Tisza-partiak. 

A jó meccskezdés nem is váratott magára ezúttal, Kürti és Baj találataival négy perc játék után 2–0-ra vezettek. A második negyed első támadását egy sikeres emberelőny megjátszásával zárta a Szeged, Boros góljával így 4–2-re vezettek. Ezután viszont már egyre inkább a vendégek akarata kerekedett felül a hazaiakén, így fordult az állás még a nagyszünet előtt, 4–5. 

 

A harmadik negyed során még kétszer sikerült a szegedi kétgólos hátrányt egyre csökkenteni, de a gólesőt hozó negyedik negyed így is 6–9-ről indulhatott. A vége magabiztos BVSC-siker, a Szegedi VE szerdán 19 órától a Metalcom Szentes vendége lesz. 

Kiss Csaba: – A játék minden szegmensében jobb volt a BVSC, ránk erőltették az akaratukat. Ezt el szerettük volna kerülni, gyorsabban akartunk tőlük vízilabdázni. Ez az elején sikerült, aztán úgy éreztem, nem ültek a lövéseink és ettől több játékosomnak elment az önbizalma, a mérkőzés végére pedig összeomlottunk. Nagyon szomorú és csalódott vagyok, mert azt hittem, a Szolnok elleni győzelmünk után sokkal felszabadultan vízilabdáznak majd a játékosaim. Sajnos nem így történt, de nem sokáig kesereghetünk, mert szerdán már Szentesen van jelenésünk. Még a bajnokság felénél sem tartunk, sok mérkőzés vár ránk. Ki kell javítanunk a hibáinkat gyorsan, hogy azt a melankóliát, ami ráült a csapatra a második félidőben, magunk mögött hagyjuk a sikereink érdekében. 

Szegedi VE–BVSC 10–16 (3–2, 1–3, 2–4, 4–7) 
Férfi vízilabda OB I., 11. forduló. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda. Vezette: Csanádi, Rubos. 
Szegedi VE: Kovács K. – Sánta, Horváth V., Bóbis 2, Lakatos 2, Kürti 1, Boros 2. Csere: Molnár D. (kapus), Tóth Gy., Baj 1, Horváth Zs., Leinweber 2, Vékony, Pörge. Vezetőedző: Kiss Csaba. 
BVSC: Gyapjas V. – Csapó 1, Csacsovszky A., Gyárfás 2, Gál 1, Szabó II. B. 1, Mészáros 1. Csere: Tátrai 5, Sziládi, Nagy M. 3, Balogh, Kovács P. 1, Batizi 1. Vezetőedző: Kemény Kristóf. 
Gól – emberelőnyből: 14/2, ill. 9/6. 
Ötméteresből: 2/2, ill. 1/1. 
Kiállítva cserével: Batizi. 
Kipontozódott: Horváth V., ill. Szabó II. B. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában