Férfi vízilabda OB I.

2023.02.24. 14:30

A Zue.hu Szegedi VE visszavágna az őszi döntetlenért

Szombaton kora délelőtt a Zue.hu Szegedi VE indítja a játéknapot a KSI otthonában a férfi vízilabda OB I. 17. fordulójában. A Metalcom Szentesre is utazás vár, 17 órától a BVSC vendégei lesznek a Kurca-partiak.

Becsei Dávid

Fontos mérkőzés vár a Szegedre a KSI vendégeként.

Fotó: Gémes Sándor

A héten már a második mérkőzés vár a magyar csapatokra a férfi vízilabda OB I.-ben. Ezután viszont háromhetes szünet következik a bajnokságban, ugyanis a nemzeti csapatok kerülnek főszerepbe. A magyar válogatott március 8-tól 14-ig a horvát fővárosban, Zágrában játszik majd Világkupa-selejtezőket a magyar válogatott. Varga Zsolt szövetségi kapitány csapatának ellenfele sorrendben Franciaország, Olaszország, Japán, Egyesült Államok és a házigazda horvátok lesznek. 

Visszatérve a magyar bajnokságra. Szombaton 11.30-tól a Császár-Komjádi uszodában a sereghajtó KSI vendége lesz a Zue.hu Szegedi VE. Éghet a reváns vágya a szegedi vízilabdázókban, hiszen az őszi negyedik fordulóban a KSI egyetlen pontját egy 10–10-es döntetlennek köszönhetően a Tiszavirág Sportuszodában szerezte meg. 

– Nagyon fontos mérkőzés vár ránk, hiszen nem szeretnénk elkövetni ugyanazt a hibát, mint az ősszel. Végig irányítani szeretnénk a mérkőzést és legyőzni a KSI-t. A Vasas ellen szépen beleálltunk a párharcokba, ez a sereghajtó ellen is fontos lesz – nyilatkozta a meccs kapcsán Kiss Csaba, a szegediek vezetőedzője. 

A Metalcom Szentes a hetedik helyen álló, huszonöt pontot gyűjtött BVSC vendége lesz holnap 17 órától. Komlósi Péter tanítványaira nem vár könnyebb mérkőzés, mint szerdán otthon az Eger ellen (7–13). Az őszi negyedik fordulóban alaposan megszorongatta a Szentes a BVSC-t, a harmadik negyedben még a hazaiak vezettek 7–5-re, végül a vendégek nyertek 10–9-re. A győztes gólt a válogatottba is meghívót kapott 19 éves Mészáros Mátyás nyolc másodperccel a vége előtt szerezte szabaddobásból. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában