Helyi sport

2023.02.20. 11:09

Az alapszakasz hajrája jön a Szedeáknak

Utolsó másodpercekben szerzett triplájával főszerepet játszott a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi-kosárlabdacsapatának legutóbbi győzelmében Desmond Washington. A válogatottszünet után hat fontos meccs vár a szegediekre.

Vajgely Pál

A szegediek amerikai irányítójának jó játékára szükség lesz a folytatásban is.

Fotó: Gémes Sándor

Fontos meccset húzott be legutóbb a Naturtex-SZTE-Szedeák, amely Sopronban tudott győzni. A szegediek megnyerték a szoros végjátékot, a végső szó ezúttal az övék volt: Desmond Washington triplájára ugyanis már nem volt válaszuk a hazaiaknak, így a szezon számos mérkőzésével ellentétben ezúttal a szoros végjátékból győztesen került ki a Naturtex.

– Azt gondolom, a meccs nagy részében jól játszottunk. Persze mindig van hova fejlődni, de a legfontosabb, hogy a második félidőben nagyszerűen védekeztünk, nagy energiával kosárlabdáztunk. Végre sikerült megnyernünk egy szoros végjátékot, ez is nagyon sokat jelent számunkra, ugyanis a szezonban több ilyen mérkőzést elveszítettünk – összegzett a Szedeák amerikai irányítója. 

A válogatott világbajnoki mérkőzései miatt legközelebb csak március 4-én lép pályára a csapat, amelyre hat találkozó vár még az alapszakaszból. Rögtön négy nap alatt kétszer játszanak majd az újszegedi sportcsarnokban, a DEAC elleni, negyedikén esedékes meccset követően négy nappal a sereghajtó Nyíregyházát fogadják Bognár Kristófék. 

– Nagyon fontos hét kezdődik számunkra hétfőtől. Lesz egy teljes hetünk arra, hogy ritmusba jöjjünk és mindennap javuljunk. Ha így folytatjuk, akkor minden hátralévő mérkőzésen képesek leszünk arra, hogy irányítsuk a játékot – tette hozzá Washington, akit a szünet alatt meglátogattak a szülei. 

Visszatérve az alapszakaszhoz, nagyon nem mindegy, hogy melyik pozícióban zárja az idény első felét a Naturtex-SZTE-Szedeák. A 26 mérkőzés után ugyanis azok a csapatok, amelyek nem jutnak be a rájátszásba, azaz a kilencediktől a tizennegyedik helyen végzettek, egy újabb oda-vissza kört játszanak egymással – csakhogy az alapszakaszban elért eredményeket törlik, és pontokkal kezdik a csapatok az alsóházi kört. Matematikailag még a 10. helyre is befuthat a Szedeák, ehhez a hárommal több győzelemmel álló Oroszlányt vagy a Kaposvárt kellene megelőznie. 

A versenykiírás sajátossága, hogy pontokat kapnak majd a csapatok az új periódus kezdetén: a 9. helyezett hat, a 10. öt, a 11. négy, a 12. három, a 13. két, a 14. helyen végzett csapat pedig egy pontot kap, majd a győzelemért két, a vereségért egy pont jár – azaz gyakorlatilag egy új bajnokság kezdődik, és egy pillanat alatt eltűnik az a különbség a győzelmek számát illetően, amely az alapszakasz végén megvolt a csapatok között. Az újabb 10 meccs végén az utolsó helyen végzett csapat esik ki az NB I/A csoportból, de mint a példa is mutatja, extrém esetben még a kilencedik helyezett sem érezheti magát biztonságban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában