Férfi kézilabda NB I.

2023.02.03. 19:51

Stepancic 727 nap után játszott újra, Bodó bokasérülést szenvedett

Új csapatbusszal érkezett meg Abonyba az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, ahol a Ceglédi KKSE-t 23–13-as első félidő után 45–28-ra győzte le. Jövő csütörtökön 18.45-től már a Bajnokok Ligájában játszanak legközelebb a Tisza-partiak, a dán Aalborg vendégeként.

Becsei Dávid

Mario Sostaric nem hibázott, nyolc lövéséből nyolc gól született.

Fotó: Sólya Eliza/pickhandball.hu

Öt nappal a világbajnokság után máris bajnokit játszott az OTP Bank-Pick Szeged Abonyban, ahová már a csütörtökön este átvett új Setra típusú csapatbusszal érkeztek meg. Az ellenfél a tabellán utolsó előtti Cegléd volt, az alkalom pedig szinte ünnepi, hiszen 727 nap után újra ott volt a Tisza-partiak meccskeretében a horvát jobbátlövő, Luka Stepancic. A 2021. február 6-án a 32–29-re elvesztett PSG elleni BL-meccsen sérült meg, és játszott utoljára. 

Év eleji formában indult a találkozó, Mackovsek dobta a lelátóra a Tönnesennek szánt labdát, majd a norvég átlövő nem talált kaput, miközben a korábbi magyar válogatott balátlövő, Dzsamali Iman góljaival bekezdett a Cegléd. A nyolcadik percben 6–6-nál tűnt el a különbség a tábláról, majd a 12. minutumban 8–7-nél vette át a vezetést a Pick. 

A játékrész derekától elkezdett kidomborodni a csapatok közti különbség. Alilovic ott folytatta a szegedi kapuban, ahol 2022-ben abbahagyta, jöttek tőle ismét a ziccervédések is. 10–9 után négygólos sorozatot produkált a Szeged, eközben viszont elvesztette Bodót, akinek egy felugrás utáni leérkezésnél aláfordult a bal bokája. 

Bánhidi Bence (a labdával) négy góllal tért vissza a világbajnokság után klubcsapatában.
Fotós: Sólya Eliza/pickhandball.hu

Egyre inkább gyorsították a játékukat a vendégek, amelyet egyre nehezebben követtek le a ceglédi védők. A szünetre kialakult az addigi legnagyobb különbség, 23–13-ra vezetett a Pick Abonyban. 

A második félidőben beállt és három gólig jutott Stepancic, de a két fiatal, Luka Krivokapics és Tisza Levente is lehetőséget kapott. A rendezetlen fal elleni támadásokból és kapott találatokból is jutott bőven, a negyvenöt lőtt gól pedig szezoncsúcs a szegedi csapattól. 

HÉP-Cegléd–OTP Bank-Pick Szeged 28–45 (13–23) 
Férfi kézilabda NB I., 15. forduló. Cegléd, Varga István sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Bujdosó, Horváth V. 
HÉP-Cegléd: KRÁNITZ – Pásztor 1/1, Kende 2, TELEKI 6, Bartha 2, DZSMALI 9/2, Szepesi. Csere: Aleksza (kapus), Kállai 2, Tóth M., Markovics, Mazák 2, Szűcs 1, Csomor 1, Juhász K., Farkas 2/1. Vezetőedző: Nagy Károly. 
OTP Bank-Pick Szeged: ALILOVIC – SOSTARIC 8/1, Tönnesen 3, Bombac 2, ROSTA 7, Mackovsek 3, Frimmel 4/1. Csere: L. Krivokapics (kapus), Bánhidi 4, Blonz 3, Garciandía 3, Szita 1, Bodó 1, MARTINS 3, Stepancic 3, Tisza. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. 
Kiállítás: 4, ill. 8 perc. 
Hétméteres: 7/4, ill. 3/2. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában