Férfi kézilabda NB I.

2023.02.12. 06:00

Tükörsima Pick Szeged-siker Budakalászon

Szorosabb első félidő után tükörsima, 37–23-as sikert aratott Budakalászon az OTP Bank-Pick Szeged a férfi kézilabda NB I. 14. fordulójában.

Becsei Dávid

Bánhidi Bence mellett Borut Mackovsek (a labdával) volt az OTP Bank-Pick Szeged legeredményesebb játékosa Budakalászon hat góllal.

Fotó: Sólya Eliza/pickhandball.hu

Sérülés miatt maradt ki a szegedi meccskeretből Bodó és Stepancic, míg Frimmel pihenőt kapott ezúttal. Helyén az a Blonz szerepelhetett a balszélen, aki a 2023–2024-es idénytől két szezonra a dán bajnok GOG-ba igazolt. A gyors játékstílus miatt volt nagyon vonzó számára a csapat. Leendő csapatát úgy jellemezte, bárkit képes legyőzni a Bajnokok Ligájában, így megengedheti magának, hogy a BL négyes döntőről álmodozzon. Örül, hogy ennek részese lehet majd. 

Alexander Blonz egy gólt szerzett.
Fotós: Sólya Eliza/pickhandball.hu

Visszatérve a szegediek budakalászi meccsére, egészen a tizennyolcadik percig a hazaiak vezettek. Ekkor egy Mikler-védés után Tönnesen talált be és juttatta először vezetéshez a Picket 11–10-nél. Egyre lendületesebben kezdtek el kézilabdázni a vendégek, akik a szünetben 16–13-ra vezettek. 

A második félidőre Miklert Alilovic váltotta a szegedi kapuban. A néhány napja a Wisla Plockkal hírbe hozott horvát kapus egy védése után még egy üreskapus gólt is szerzett. A szegediek egyik legjobbja az irányító Bombac volt, folyamatosan hízott a különbség a csapatok között. A legnagyobb előnye 37–22-nél volt a Szegednek, de 37–23-ra győzött. 

Csütörtökön 18.45-től jön február egyetlen hazai találkozója, a BL 12. fordulójában a német THW Kiel érkezik a Pick Arénába. 

CYEB Budakalász–OTP Bank-Pick Szeged 23–37 (13–16) 
K&H férfi kézilabda liga, 14. forduló, Budakalász Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Sándor, Szikszay. 
Budakalász: Váczi – Varjú 1/1, Sinkovits 4, Mikhalin 3, Juric-Grigic 3, Kiss B. 1, Berényi 2. Csere: Gjorgjeski (kapus), Dávid, Tyiskov 1, Koncz 5, Papp 2. Maracskó, Tóth Sz. 1, Szakács. Vezetőedző: Csoknyai István. 
OTP Bank-Pick Szeged: Mikler – Bombac 4, Garciandía 1, Gaber, Bánhidi 6, Szita 5, Blonz 1. Csere: Alilovic 1 (kapus), Radivojevics 3, Tönnesen 4, Rosta 1, Mackovsek 6, Martins, Sostaric 5/3.  Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. 
Hétméteres: 2/1, ill. 3/3. 
Kiállítás: 8, ill. 8 perc. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában