Helyi sport

2023.02.20. 16:11

Újra bajnoki címet szerzett Márton Anita a fedettpályás ob-n

A papírformának megfelelően megszerezte a bajnoki címet a fedettpályás országos bajnokság női súlylökőszámában Márton Anita: a döntőben csak szegediek állhattak a dobogóra, az olimpiai bronzérmes sportoló pedig készül a törökországi Eb-re.

V. P.

Törökországban versenyez a fedettpályás Eb-n Márton Anita.

Fotó: Czeglédi Zsolt

– Szerettem volna tizennyolc méter fölött lökni, de kisebb technikai hibákkal küzdök az elmúlt időszakban. Az előző két versenyemhez képest jobb volt a sorozatom, de nem volt kiemelkedő lökésem. A maradék másfél hétben azon dolgozunk, hogy ezeket a hibákat sikerüljön kijavítani. Nem ismeretlen a helyzet, hiszen a korábbi évek hasonló időszakában ugyanilyen problémával küzdöttem. Ez egy természetes folyamat, hiszen egy technikai számról beszélünk, nagyon sok minden befolyásolja a lökéseket, de az elmúlt több mint három hónapban nagyon jó irányba haladt minden – összegzett lapunknak Márton Anita, aki 17.68 méterrel nyerte meg a Nyíregyházán megrendezett ob-t.

Jövő hétvégén ugyanis fedettpályás Európa-bajnokságot rendeznek Isztambulban, a kontinensviadalra utazó névsor ugyan még nem ismert, de a fedettpályás világbajnoknak több 18 méter fölötti eredménye van, így minden bizonnyal ott lehet majd a tizennyolcfős mezőnyben, hiszen a ranglistán is tizenkettedik helyen áll.Az Eb megrendezése az országot sújtó földrengések ellenére az utolsó információk szerint nincs veszélyben.

Női súlylökésben egyébként csak szegediek állhattak fel a dobogóra a fedettpályás ob-n, hiszen a második helyen Veiland Violetta (SZVSE, 16.20 méter), míg a harmadikon klubtársa, Beregszászi Renáta (15.17) végzett, aki 15 méter feletti eredményével ott lehet majd a nyári, U23-as Európa-bajnokságon. A szegedi klub versenyzői közül Szanda-Nagy Mirtill a hetedik, míg Péter-Szabó Sára a nyolcadik helyen végzett, de Szegeden készül a bonyhádi színekben versenyző, hatodik helyen végzett Kling Réka.

Az SZVSE versenyzői közül 1500 méteren Biacsi Ilona a hatodik lett, férfi súlylökésben Fischer Márk hetedik helyen végzett, az 5000 méteres gyaloglásban Papp Ferenc ötödik lett, míg a hölgyek 3000 méteres számában Imre Petra ötödikként zárt a nyíregyházi fedettpályás ob-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában