Férfi kézilabda NB I.

2023.03.03. 17:08

A Pick Szeged első hazai bajnokijára készül 2023-ban

A válogatott szünet előtt utolsó mérkőzését a Pick Arénában játssza szombaton 18 órától az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Luka Stepancicék ellenfele az NB I.-es tabellán a tizedik helyen álló Dabas lesz.

Becsei Dávid

Luka Stepancic (balról) lazább őrizetre számíthat a Dabas ellen.

Fotó: Török János

A Nantes elleni 28–28-as döntetlennel zárult a Bajnokok Ligája csoportkör. A nyolc közé jutásért a Telekom Veszprémmel játszanak majd a szegediek, pontos időpontja még nincs a mérkőzéseknek. A 14. forduló második legszebb védését egy dupla hárítással Mirko Alilovic mutatta be a európai szövetség (EHF) szakírói szerint. A játéknap legjobb kapusának pedig a Pick leendő kapusát, Emil Kheri Imsgardot választották meg. Csapata, az Elverum otthon 26–26-os döntetlent játszott a THW Kiellel. Az viszont már korábban eldőlt, hogy búcsúzott a kiírástól a legutóbbi norvég bajnok sereghajtóként a B csoportban. 

Tizenkettedik alkalommal találkozik egymással a Szeged és a Dabas, először a 2017–2018-as szezonban futottak össze, az újszegedi sportcsarnokban. Az eddigi tizenegy mérkőzést egyaránt az OTP Bank-Pick Szeged nyerte meg. 

A magyar válogatott összetartására Szegedről Szita Zoltán és Rosta Miklós utazik el. Március 9-én Schaffhausenben, 12-én Tatabányán lépnek pályára Európa-bajnoki selejtezőn Svájc ellen. A mérkőzéseket és a összetartást Bánhidi Bence, Bodó Richárd és Mikler Roland sérülés miatt kihagyja. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában