Egy arany- és három ezüstérem a Gellért TI mérlege

2023.03.14. 09:39

Országos bajnok a Balogh-Susányi, Bíró páros

Remek eredményekkel zárta a felnőtt és az utánpótlás fedett pályás teniszbajnokságot a Gellért TI. A Balogh-Susányi Zsófia, Bíró Melinda duó a párosok küzdelmében felnőtt magyar bajnok lett.

Munkatársunktól

A bajnok páros és edzőjük.

Fotó: Gellért TI

Parádésan indult a 2023-as versenyidény a Gellért Tenisz Iskola részére. A klub versenyzői igazán kitettek magukért a Pécsett megrendezett felnőtt és utánpótlás fedett pályás országos bajnokságon. Kiss György vezetőedző és csapata kiváló eredménnyel zárta az ob-t.

Először a felnőttek vették fel a küzdelmet. A női párosok mezőnyében ott volt a Balogh-Susányi Zsófia, Bíró Melinda duó, amely remek formában játszott végig. Az sem billentette ki a párost, hogy a rutinos, sok csatát megélt Balogh-Susányi az egyik reggel betegen ébredt. Mégis vállalta a játékot, ez pedig még nagyobb erőt adott a duónak, amely végül megnyerte 6:4, 6:3-ra a Bak-Szabó Norina, Benke-Giosau Izabella ellen az országos bajnokságot, így a dobogó legfelső fokára állhattak fel.

A fiatal Bíró Melinda egyesben is kitett magáért. Egészen a döntőig masírozott, ott hatalmas csatában, 1 óra 40 perces küzdelemben szenvedett vereséget. Ellenfele, Bartha Panna 7:5, 6:2-re nyert, így ezüstérmes lett.

És nem még nem volt vége a GTI-s éremesőnek: az U16-os fiúk versenyében Tóth Ákos János Závaczki Milánnal az oldalán a fináléig jutott, ott azonban végül vereséget szenvedett, így ezüstérmet szerzett az utánpótlás-válogatott játékos.

A szegedi sikertörténet végül egy ezüstéremmel zárult. Az U18-as lányok páros döntőjében is érdekelt volt a Gellért TI. Major Stella Farkas Bonitával az oldalán harcolta ki a fináléba jutást, végül ott kikaptak, így a dobogó második fokára állhattak fel.

A szegedi GTI játékosai remek alapot adtak az évhez, hiszen hamarosan kezdődik a szabadtéri szezon, így a teniszezőkre sok-sok verseny vár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában