Nívós versenyen jártak a szentesiek

2023.04.25. 13:14

A 85 éves korosztály három úszónemében is megjavította a magyar csúcsot

Ismét parádéztak. A Szentesi Delfin ESC tizenkilenc versenyzővel képviseltette magát a kecskeméti XII. Fedett Pályás Nyílt Szenior Úszó Országos Bajnokságon, amely egyben a VII. Duna Kupa szenior úszó-csapatbajnokság is volt. A Kurca-parti sportolók huszonöt aranyéremmel és ötvennégy további érmes helyezéssel tértek haza a kétnapos eseményről.

B.D.

25 aranyérem és 54 érmes helyezés volt a szentesiek mérlege Kecskeméten.

Forrás: Szentesi Delfin ESC

A nívós versenyen negyvenhét egyesület háromszázhuszonkilenc szenior úszója állt rajtkőre a két nap során. Szentesi bajnoki címekben és érmekben egyaránt nem volt hiány, a Duna Kupán ráadásul értékes csapatpontokkal gazdagodhattak azok, aki az első nyolc hely valamelyikén végeztek az adott számban. Összesítésben a Szentesi Delfin ESC a csapatverseny során az előkelő ötödik helyen zárt. 

Természetesen az újabb országos csúcsok sem maradtak el, Melkuhn Dezső a 85 éves korosztály legjobb hazai idejét 200 méter gyorson, 200 pillén és 800 gyorson is megdöntötte.

Legutóbb februárban rendeztek Szentesen szenior úszóversenyt, akkor három ország negyvenkilenc egyesületéből nagyjából háromszázan vettek részt. Most két hét pihenőt követően Pólyáné Téli Éva szervezésében az év egyik legfontosabb megmérettetése következik a „delfinek” számára. Május hatodikán ugyanis hazai környezetben, a szentesi Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában rendezik meg huszonnyolcadik alkalommal a Nemzetközi Szenior Úszóversenyt. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában