Helyi sport

2023.04.15. 09:00

Itthon javítana a Hódmezővásárhelyi FC

Egy héten belül a harmadik mérkőzését játssza a Hódmezővásárhelyi FC a labdarúgó NB III. Közép csoportjában. A vásárhelyiekre ismét egy kiesés ellen küzdő csapat vár vasárnap.

Vajgely Pál

Továbbra is összetartónak kell maradnia a HFC-nek.

Fotó: Török János

Nem úgy alakult az elmúlt két forduló, ahogy azt a Hódmezővásárhelyi FC eltervezte. A Kecskemét II. elleni vereséget követően a kék-sárgák szerdán döntetlent játszottak Szolnokon, ezzel pedig úgy állnak három ponttal rosszabbul az Iváncsánál, hogy két meccsel többet játszottak a riválisnál. A második helyen álló vásárhelyiek vasárnap 17 órától viszont az utolsó előtti helyen álló Dabas ellen folytatják a városi stadionban, a Pest megyei csapat pedig nem a legjobb formában van, tavasszal csupán egy pontot szerzett. A két csapat őszi meccse egyébként magabiztos, négy-nullás vásárhelyi győzelmet hozott, az ellenfélnél pedig ott futballozik az a Pleszkán Tibor, aki korábban a HFC-ben is megfordult.

– Kimondottan örülök, hogy itt a javítási lehetőség, mert szeretnénk ismét megérezni a győzelem ízét. A kecskemétiek elleni meccs fáj igazán, annak nem kellett volna becsúszni, összességében elégedett lehetek a szolnoki egy ponttal. A Szolnok egy teljesen más kategóriát képvisel, mint a Dabas, előbbi csapat jól erősített a télen, a Dabastól viszont sokan távoztak az ősz végén. Már csak a hazai pálya, a szurkolóink kiszolgálása miatt sincs más célunk, mint a győzelem. Fontos, hogy ezt a meccset megnyerjük, de állunk minden ránk váró feladat elé. Az Iváncsa lehet, most lépéselőnyben van, de a futball világában bármi előfordulhat. Azt érzem, nincs probléma a játékunkkal és a hozzáállásunkkal sem, a kapu előtti görcsösség, ami problémát okoz számunkra. Mindenki rendelkezésre áll, Szabó Péter kapott egy rúgást a vádlijára, de ő is bevethető – mondta Antal Krisztián, a vásárhelyiek edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában