Helyi sport

2023.04.21. 17:30

Megvédte bajnoki címét Pádár Nikolett

200 méter gyorson nyert ob-aranyat a Szegedi Úszó Egylet versenyzője.

V. P.

Pádár Nikolettnél nincs jobb 200 méter gyorson.

Fotó: Árvai Károly

Pénteken is hoztak aranyérmet a Kaposváron zajló országos úszó bajnokságról a Csongrád-Csanád vármegyei úszók.

A 200 méteres női gyorsúszásban címvédőként ugorhatott vízbe Pádár Nikolett, a Szegedi Úszó Egylet versenyzője pedig magabiztos versenyzéssel, végig vezetve nyerte meg a futamot, ezzel megvédte a címét ezen a távon. Gellért Gábor tanítványai 1.57.81-es idővel tudott nyerni, ezzel pedig egyetlen századra volt az egyéni csúcsától – ezzel pedig teljes lett az éremkollekciója, ami a kaposvári ob-t illeti, hiszen 100 méter gyorson ezüst, míg 400 gyorson bronzérmet nyert.

– Meghalni jöttem ma ide – mindent kiúsztam magamból. Szerettem volna megnyerni a száz és a négyszáz gyorsot is, ez sajnos nem jött össze, így rettentően nagy vágy volt bennem, hogy elsőként érjek be kétszázon. Nem lett egyéni csúcs – igaz ez volt a cél, bár vannak nagyobb álmaim is ezzel a számmal kapcsolatban, aminek a beteljesülése még várat magára. Nem baj, van még idő – nyilatkozta a futamot követően Pádár Nikolett.

A döntőben ott volt Ugrai Panna is, a Hód Úszó SE 100 méter háton aranyérmes sportolója itt ötödik helyen végzett.

200 méter mellen B döntőt úszhatott a Hód Úszó SE 2007-es születésű sportolója, Szatmári Máté, aki ötödik lett, míg a SZUE fiatalja, Adorján Kende a hetedik helyen végzett ugyanitt.  A hölgyeknél ugyanebben a számban a szintén 2007-es Veszelovszki Eszter (Hód Úszó SE) második lett a B döntőben.

50 méter pillangón Pető Bence (Hód Úszó SE) hatodik lett az A döntőben, míg ugyanebben a számban Szőke Zita (NICS-HSÚVC) megnyerte a B döntőt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában