Eger előtt kitérőt tesz

2023.05.10. 17:50

Azonnali hatállyal az NB I.-be igazolt Algyőről

Becsei Dávid

Farkas József három és fél év után int búcsút az algyői női kézilabdacsapatnak a Békéscsaba kedvéért.

Fotó: Frank Yvette – archív

A vártnál is korábban, azonnali hatállyal távozik a Levendula Hotel FKSE-Algyő női kézilabdacsapatának a vezetőedzője, ifj. Farkas József. Három és fél év után int búcsút a másodosztályú klubnak, amelyet a szezon végén már mindenképpen elhagyott volna. A következő idénytől az egri csapatot veszi át, most viszont még tesz egy kitérőt Békéscsabán. 

Az algyői együttesnél a bajnokság hátralévő két fordulójában Zsilák Katalin és Gera Pál felel majd a szakmai munkáért. A Tisza-partiak huszonhat mérkőzésen huszonöt pontot gyűjtöttek össze, amivel a kilencedik helyet foglalják el a tabellán. A bennmaradással nem kell foglalkozniuk, a tizenhat csapatos pontvadászatban stabil a helyük.

Ami pedig Farkas Józsefet illeti, legnagyobb algyői sikere az NB II.-es bajnoki cím, majd után a másodosztály előkelő negyedik helyének a megszerzése az előző idényből. Most eddigi legnagyobb kihívása vár rá, hiszen először dolgozhat vezetőedzőként az NB I.-ben, ezúttal három találkozó erejéig. A békéscsabaiak a tizennégy csapatos tabellán a tizenkettedik helyen állnak tizenkét ponttal. Mögöttük a NEKA kilenc, a sereghajtó Érd hat pontnál jár. Az első osztályú bajnokság küzdelmeitől két csapat búcsúzik. Szombaton rögtön egy kulcsmeccsen debütál új csapata kispadján Farkas, ugyanis az Érd vendégeként lép pályára. Amennyiben ezt a két pontot sikerül bezsebelniük, óriási lépést tesznek a bennmaradás felé.

Farkas József először lesz vezetőedző NB I.-ben, másodedzőként Marosán György mögött viszont már dolgozott ebben az osztályban Szegeden, Kecskeméten és Szombathelyen is. Békéscsabai elődje, Papp Bálint 2021. nyara óta felelt a szakmai munkáért a klubnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában