Új korszak indulhat 2024-ben

2023.05.06. 06:00

Jonas Källman másodedzőként térhet vissza Szegedre – sajtóhír

Néhány napon belül pont kerülhet egy fontos mondat végére hivatalosan is Svédországból származó információk szerint.

Becsei Dávid

Az Aftonbladet cikke alapján három év elteltével visszatérhet Szegedre Jonas Källman – immár nem a pályára, hanem a kispadra.

Fotó: Koncz György/MW

A svéd Aftonbladet tegnap késő este megjelent információi szerint az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata megállapodott Michael Apelgrennel. A svéd edző a portál szerint 2024-től két évre szóló szerződést írt alá a klubhoz, segítője, másodedzője pedig a Tisza-parti klub egykori játékosa, a Legendák falára felkerült Jonas Källman lesz. Källman jelenleg a portugál Benfica játékosa, ő az egyetlen szegedi kézilabdázó, akinek a klub visszavonultatta a mezszámát, a 8-ast. 

Mindeközben a Nemzeti Sport is arról számolt be – a svéd cikktől függetlenül –, hogy 2024-től Apelgren veszi át a szegedi csapat irányítását. A sportnapilap viszont azt is tudni véli, hogy a 2023–2024-es idényben a Pick Akadémia két szakembere, Kárpáti Krisztián és Vladan Jordovics irányítja majd az OTP Bank-Pick Szeged felnőttcsapatát, miután az egykori veszprémi David Davisszal nem sikerült megállapodnia a klubnak.

Kárpáti Krisztián jelenleg a fiú juniorválogatott szövetségi edzője, az NB I./B-s OTP Bank-Pick Szeged U21 trénere, valamint az akadémia szakmai igazgatója. Vladan Jordovics korábban az Orosházi FKSE vezetőedzőjeként dolgozott már az NB I.-ben, ebben a szezonban pedig az U16-os akadémiai csapat edzői munkáját végzi Szegeden. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában