Szegedi hírek

2023.05.18. 17:49

Megvannak az év sportolói - Fotók

Mikler Roland, a magyar férfi kézilabdaválogatott és a OTP Bank-Pick Szeged kapusa és Nagy Bianka, az MVM Szeged kenusa kapta idén az Szeged Sportolója díjat. A Szeged Sportjáért elismerést pedig Gál László sportvezető, edző, a Szeged Box Club elnöke, valamint Mara Péter nyugalmazott testnevelő vehette át a szegedi városházán tartott ünnepségen. Ugyanitt adták át a művészeti alkotói és pályakezdői támogatásokat is.

Suki Zoltán

A városháza dísztermében adták át az elismeréseket. Fotó: Török János

Ismét átadták a szegedi városházán Szeged Megyei Jogú Város művészeti alkotói és pályakezdői támogatásait, valamint a Szeged Sportolója és a Szeged Sportjáért díjakat. Az elismeréseket Kovács Tamás alpolgármester, Kozma József, a közgyűlés kulturális bizottságának elnöke és Ménesi Imre, a közgyűlés sportbizottságának elnöke adta át.

Az év sportolója Mikler Roland kézilabdázó, a magyar válogatott és a OTP Bank-Pick Szeged kapusa, és Nagy Bianka, az MVM Szeged kenusa lett az idén. A Szeged Sportjáért elismerést pedig Gál László sportvezető, edző, a Szeged Box Club elnöke, valamint Mara Péter nyugalmazott testnevelő, a Déri Miksa Szakközépiskola, Tisza Volán SC kézilabdautánpótlás-edzője vehette át.

Művészeti alkotói és pályakezdői támogatásokat lényegesen többen, összesen 27-en kaptak. Ők művészeti alkotás létrehozására, vagy művészeti képzésben való részvételre összesen 7 millió 200 ezer forintnyi támogatást kaptak. 

A művészeti támogatást a városban élő vagy Szegedhez kötődő, bármely művészeti ágban működő hivatásos és amatőr művészek, továbbá művészeti felsőoktatási intézményben tanulók kaphatják. Alkotói támogatásra pedig jelentős művészi vállalkozás megvalósításához, vagyis például regény megjelentetéséhez, vagy film és egyéb előadás anyagának megírásához lehetett pályázni. A pályakezdői támogatást 35 évnél fiatalabb szegedi alkotók a művészi pályakezdéssel kapcsolatos gondok enyhítésére kérhetnek.

Alkotói támogatásban részesültek: Beke Mária, Bodóné Hofecker Zsuzsanna, Dobó Katalin, Dobóczky Zsolt, Fabulya Andrea Erika, Farkas Krisztina, Garamvölgyi Anett, Hell István László, Justin Báder Mária Sarolta, Klebniczki György, Korom Fatime Hella, Kovács Bernadett, Kovács Ida Jusztina, Látó Ferenc, Lengyel Zoltán, Mészáros Péter, Mizsei Zoltán, Móricz Judit Annamária, Nagyné Frauhammer Krisztina, Németh János, Pál Tamás, Papp Melinda, Pásty Júlia, Sarnyai Zsófia Eszter, Szabó Kitti, Szokolay Balázs és Varsányi Anna. És egyszeri művészeti pályakezdői támogatásban részesült Szutorisz Szabolcs tizenkét költeményből álló versciklus megírására.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában