Női kézilabda

2023.06.18. 19:35

Perspektíva, hogy Szegeden a lányok is minél magasabb szinten kézilabdázhassanak

Impozáns eredménysorral azonnal visszajutott bajnokként a másodosztályba a PC Trade Szegedi NKE női kézilabdacsapata. A licencet is megkapták, így a nyáron nyugodtan készülhetnek.

Becsei Dávid

Illusztráció: Dömötör Csaba

Vereség nélkül, huszonkét meccséből huszonegyet megnyert a PC Trade Szegedi NKE a bajnokságban, egyetlen döntetlenét a Szeghalom ellen még a harmadik fordulóban szedte össze. A visszajutáshoz kétség sem férhetett. 

– Egy szenzációs szezont zártunk – kezdte az idény összegzését érdeklődésünkre Vadkerti Attila, a csapat vezetőedzője. – A bajnokság elején picit megriadtam, mert rögtön a harmadik fordulóban pontot veszítettünk itthon, nem tudtam, mi lehetett az oka és nem láttam, milyen évünk lehet így. Erős csoportunk volt, rajtunk kívül még legalább hárman esélyesek voltak a bajnoki címre, ami emeli a lányok érdemét. Az összes idegenbeli rangadót és a könnyebb hazai meccseket is koncentráltan hozták le, ami a sikerünk egyik fő alkotóeleme volt – dicsérte tanítványait a korábbi válogatott kézilabdázó. 

A bajnoki címmel és a feljutással a szegediek teljesítették a szezonra kijelölt céljukat. A feljutást vállalták, és ami ennél is fontosabb, a Magyar Kézilabda-szövetségtől (MKSZ) megkapták a másodosztályhoz elengedhetetlen licencet is már elsőfokon.

– A feljutással a fiataloknak is szeretnénk egy perspektívát biztosítani, hogy Szegeden a lányok is minél magasabb szinten tudjanak kézilabdázni – jegyezte meg. 

Mindamellett, hogy a PC Trade Szegedi NKE sikeres idényen van túl felnőttszinten, az utánpótlás eredmények miatt sem kell egyáltalán elbújniuk a nyilvánosság elől a klubvezetőknek, edzőknek és játékosoknak. 

– Dicséret illeti az utánpótlásban dolgozó edzőinket, mert sikeresen szerepeltek a fiatalokkal. Országos bajnokságban a serdülő és U15-ös csapatunk is bronzérmes lett, míg az U14-eseink bajnoki címet ünnepelhettek. Az ennél fiatalabb korosztályokban pedig hasonlóan sikeres idényt produkáltunk a vidéki bajnokságokban. Elképesztően eredményes szezont zártunk, már tavaly is azt mondtam, hogy ennél nincs feljebb, de idén bebizonyították az edzők és a játékosok, hogy de van, így azt kívánom a következő évre, hogy ismét bizonyosodjon be, hogy blődséget mondtam ezzel – jegyezte meg mosolyogva. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában