Helyi sport

2023.07.07. 15:49

Dániába igazol a Pick Szeged utánpótlás válogatott jobbszélsője

Szoros kapcsolatban áll egymással a két klub, ennek az együttműködésnek az eredménye ez az átigazolás.

Becsei Dávid

Szűcs Balázs (a labdával) 62 gólt szerzett az előző idényben az NB I./B-ben.

Forrás: pickhandball.hu

A 2023–2024-es szezont a dániai Skjern Akadémián tölti a Pick Kézilabda Akadémia korosztályos válogatott jobbszélsője, Szűcs Balázs. A 18 éves tehetség az előző idényben az NB I./B-ben szereplő OTP Bank-Pick Szeged U21 mezében a negyedik legeredményesebb Tisza-parti játékos volt hatvankét találattal.

– Klubunk kiváló kapcsolatot ápol a dán Skjern csapatával. Egyre szorosabb az együttműködés a két klub között. Idén tavasszal vezetőedzőnk, Kárpáti Krisztián, és videóelemzőnk, Füstős János járt Dániában, több napot töltöttek el a helyi akadémián. Rengeteg tapasztalatot szereztek, sokat egyeztettek. A szoros kapcsolat első eredménye máris megszületett, hiszen a következő szezonban a Skjern Akadémián folytatja pályafutást a PICK Kézilabda Akadémia utánpótlás válogatott jobbszélsője, Szűcs Balázs. A tehetséges játékos elmondta, hogy izgalommal várja az utazást, majd a dániai szereplést, amelytől azt várja, hogy töretlen marad a fejlődése – írja a szegediek közleménye.

Nem teljesen idegen környezetbe érkezik majd Szűcs Balázs, hiszen a skjerni akadémián nevelkedik egy másik szegedi kézilabdázó, Monoki Tamás is. Ő a német Gummersbachból igazolt Dániába 2022 nyarán, róla írt cikkünk ide kattintva olvasható el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában