Paratriatlon

2023.07.04. 14:17

Mocsári Bence nem bízná a szabadkártyára a paralimpiai részvételt

Javul Mocsári Bence formája. A májusi, madridi Európa-bajnokságon elért hatodik helyezése után a szintén spanyolországi La Corunában rendezett világkupán a negyedik helyet szerezte meg a makói paratriatlonista.

Becsei Dávid

Mocsári Bencét sérülés hátráltatta, mára viszont már teljes intenzitással edz és versenyez.

Forrás: Mocsári Bence családi archívuma

– Megnyílt a paralimpiai kvalifikációs időszak, amelynek ez a világkupa volt a második állomása. Jól sikerült, jó eredménynek tartom ezt a negyedik helyet, így elégedett vagyok a szereplésemmel. Titkon bíztam benne, hogy sikerül elérni a dobogót, de a futásra picit elfogytam erőben, így negyedik lettem. Madridhoz képest viszont sikerült fejlődni – magyarázta érdeklődésünkre Mocsári Bence. 

Legközelebb egy impozáns helyszínen, a californiai Long Beach-en egy tengerparti kisvárosban vár egy újabb világkupa-forduló. Ezen minimum úgy szeretne teljesíteni, mint az elmúlt hétvégén La Corunában. Augusztusban Párizsba utazik majd a paralimpiai tesztversenyre. 

Ami pedig az ötkarikás játékokra való kvalifikációt illeti, úgy fogalmazott Mocsári Bence, érdemes minél több versenyen elindulni, hiszen két félévben három-három induláson elért pontok számítanak majd. A ranglista első kilenc helyezettje automatikusan kijut a paralimpiára, továbbá két szabadkártyát is kiosztanak. 

– A felkészülésem nem volt zökkenőmentes, mert egy ínhüvelygyulladás volt a bokám és pihennem kellett. Öt hete viszont már teljes intenzitással készülök, bízom benne, hogy eseménytelen, vagyis sérülésmentes időszak áll előttem, egyenes ágon szeretnék a paralimpiára kijutni – tekintette a jövőbe bizakodva. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában