Nagy Bianka, Birkás Balázs és Suba Róbert is jól vette az akadályt

2023.08.24. 15:48

Elérték a döntőket

Birkás Balázs (K1 200 méteren) és Nagy Bianka (C2 és C4 500 méteren) is döntős a duisburgi kajak-kenu világbajnokság második napi futamai után, ahogy Suba Róbert VL2 200 méteren szintén, utóbbinak ez a második fináléja lesz a KL1 200 méter után.

Mádi József

Birkás Balázs

Fotó: Peter Szalmas

A duisburgi világbajnokság második napján Birkás Balázs K1 200 méteren középfutamot nyert, így döntőbe jutott, ahogy C4 500 méteren a rendkívül fiatal átlagéletkorú női hajó is, benne az MVM Szegedből Nagy Biankával. Utóbbiaknak ehhez elég volt egy előfutam-3. hely. 

Nagy Bianka ezután nem sokat pihenhetett, hiszen a tiszaújvárosi Bragato Giadával C2 500 méteren a középfutamban szerepelt, de a duplázás nem zavarta meg, hiszen másodikként biztosan kerültek a szombati fináléba ebben a számban is.

Ami még az előfutamokat illeti, a szegedi Nádas Bence másodszor szállt vízre 500 méteren, és ahogy a négyessel, úgy párosban az algyői származású, de győri színekben versenyző Kopasz Bálinttal győzött. Nagyon szoros a mezőny, érdekes lesz már a szombati középfutam is...

Pénteken már döntőket is rendeznek, az MVM sportolói közül ehhez Nádasnak és Kulinak délelőtt még a középfutamban az első háromban kell végezni a K4 500 méteres egység tagjaként (start 11.54-kor), ahogy Boldizsár Dalmának (VL2 200 méter, start:9.25-kor) is, Suba Róbert (KL1 200 méter, start: 14.14) viszont letudja az első döntőjét. Suba a másik számában, VL2 200 méteren szintén finalista, hiszen  megnyerte a középfutamát.

A világbajnokság harmadik napjának döntős eseményei péntek 12.12-kor kezdődnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában