Helyi sport

2023.08.11. 17:55

Világbajnokságon szerepelhet Kovács Árpád

A nevezési időhöz képest jobb helyen végzett, közel állt az egyéni csúcshoz, és bekerült a felnőtt világbajnoki keretbe – tovább folytatódik az igazán mozgalmas nyár az SZVSE atlétája, Kovács Árpád számára.

Vajgely Pál

Kovács Árpád Jeruzsálem után Budapesten versenyezhet.

Fotó: Dm

Hetedik helyen végzett a jeruzsálemi U20-as Európa-bajnokságon Kovács Árpád. Az SZVSE atlétája a 400 méteres síkfutásban az előfutamban élete második legjobb idejét futotta (47.18), majd a döntőben végül hetedik lett.

Szakmailag jó pár hiba volt abban az előfutamos futásomban, ezáltal úgy gondoltuk, egy egyéni csúcs is kijöhet ebből a futásból a döntőben. Ez sajnos nem lett meg, de elégedett vagyok a hetedik hellyel, fiatalabbként egy Eb-n ez egy jó időnek számít, valamint a tizenharmadik nevezett helyről tudtam hetedik lenni – összegzett Kovács Árpád, aki abszolút pozitív érzésekkel térhetett haza Izraelből, hiszen az U20-as Eb alatt hivatalossá vált: bekerült a budapesti felnőtt világbajnokság keretébe a 4x400 méteres váltó tagjaként.

Tavaly a hetedik helyen álltam az abszolút ranglistán, így a folyamatos fejlődést figyelembe véve számoltunk azzal, hogy bekerülhetek a bő vb-keretbe. Mivel egy váltóról beszélünk, nem feltétlenül pontos a részidő, amit majd mérnek. Biztosan hatalmas élmény lehet a budapesti vb-n versenyezni, én annak is örülök, hogy ott lehetek a bő keretben – utalt arra Kovács Árpád, hogy hatan kerültek be a váltó keretébe, így egyelőre még nem tudni, milyen összetételben fut majd a magyar csapat ebben a számban. Ez egyébként elég sok összetevős dolog, a futam selejtezőjét augusztus 26-án, a délutáni programban rendezik, majd másnap este jöhet a döntő.

Amit az év elején a város felé elmondtam, hogy szeretném, hogy ott legyen Árpi Jeruzsálemben, és esetleg döntőt fusson, valamint tagsága legyen a vb-n, ezt beváltottuk. Ez a sok edzőtábornak, valamint rengeteg segítségnek köszönhető, a közös munka meghozta a gyümölcsét. Húsz évvel ezelőtt még nézőként mentem ki Párizsba a vb-re, most pedig egy hazai rendezésű vb-n ott tudunk lenni a sportolómmal. Árpi a jeruzsálemi selejtezőben élete második legjobb eredményét futotta a nyolcas pályáról, azt gondolom, ha négyes-ötös pályát kap, akkor lehet, hogy becsúszik 47 másodperc alá – mondta Menyhárt Zoltán, Kovács Árpád edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában