Helyi sport

2023.10.16. 06:00

A második bajnokiját is megnyerte a szegedi hokicsapat

Dunaújvárosban győzött a Goodwill Pharma Szeged.

Delmagyar.hu

Megvan a második szegedi bajnoki siker.

A dunaújvárosi DAB-Acélbikák Sportkarrier Program vendége volt a Goodwill Pharma Szeged a jégkorong Andersen ligában.

A jól kezdő szegedi gárda az első harmadban kétszer, míg a következő játékrészben háromszor talált be, így kedvező helyzetből várhatta a harmadik harmadot.

Garbacz Máté ugyan remekül védett, de a hazaiak rákapcsoltak, és egy gólra, 4–5-re felzárkóztak. Az utolsó két percben hat a négy ellen játszottak a dunaújvárosiak, de Garbacz további védéseket mutatott be, majd egy korongszerzés után Czakó lőtt az üresen maradt kapuba, eldöntve ezzel a meccset.

A szegediekre két hazai meccs vár, október 21-én, szombaton az UNI Győr ETO HC-t, majd hét nappal később az újonc Vasast fogadják a Tisza-partiak a műjégpályán.

DAB-ASP–Goodwill Pharma Szeged 4–6 (1–2, 1–3, 2–1)
Férfi jégkorong Andersen Liga, 2. forduló. Dunaújváros, 20 néző. Vezette: Homenko, Martin, Dömötör, Bereczki. 
Goodwill Pharma Szeged: Garbacz Máté (94%, 66 védés) – Kováts Máté, Ujj Zalán (1), Szalmás Bence, Balogh Bence 1 (1), Kaposi József (1) – Fehérvári Balázs, Farkas Botond 1, Jakab Zoltán (1), Kaeden Meuer 1, Czakó Barna 1 (2) – Ritecz Richárd, Papp Tamás, Andrew Rothmeier (1), Darius Davidson 1 (1), Nagy Zsombor 1 – Christopher O’Shaughnessy (kapus). Vezetőedző: Pék György.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában