Helyi sport

2023.10.03. 09:00

Vb-bronzérmet szerzett Olaszországban Szilágyi Péter

Nagyszerűen zárult az idény Szilágyi Péter számára: a szegedi triatlonista az Olaszországban megrendezett swin&run világbajnokság végzett a dobogó harmadik fokán.

Vajgely Pál

Gyönyörű tájakon át vezetett Szilágyi Péterék útja a világbajnokságon.

Fotó: Szilágyi Péter archívuma

Az olaszországi Grado és Lignano közúton 59,4 km-re van egymástól. Az Aquaticrunner résztvevői azonban nem úton jutnak el egyik városból a másikba, hanem hol a tengerben úszva, hol futva jutnak el Lignanóba. A 27,5 km-es távból így 5 km úszás, és 22 km futás vár a résztvevőkre, a swin&run világbajnokság futamának különlegességét pedig az adja, hogy végig ugyanabban a ruhában vannak a résztvevők, azaz például ugyanabban a cipőben úsznak, amiben futnak. 

Hat szigeten át lehetett eljutni a célig, amelyeket úszva közelíthettek meg, majd futva folytatták útjukat. Ezen a versenyen pedig harmadik helyen végzett a szegedi Szilágyi Péter, aki szerette volna megelőzni az olasz riválisát, de végül a dobogó harmadik fokára ért fel.

– Bár nem triatlonról van szó, de nincs okom panaszra, hiszen egy világbajnoki érmet szereztem. Ebben a sportágban rutintalan vagyok, az olasz és a spanyol versenyző, akikkel az első helyért harcoltam, nálam jóval rutinosabbak. Sokat számít a felszerelés, és bár gyönyörű tájakon futottunk, de ebből ott keveset érzékeltem, mert az előttem lévő lábát néztem, hova is léphetek a homokban. Az úszáson mindig elmentek tőlem, a hátrányomat így a futásokon kellett ledolgoznom. Egy speciális ruhában úsztak a riválisaim, én pedig úgy éreztem, az utolsó úszásra elfogytam, de tetszett a verseny, és jövőre szeretném elhozni az aranyérmet – összegezte olaszországi tapasztalatait Szilágyi Péter.

A szegedi triatlonos számára ezzel véget ért a szezon, de természetesen nem áll le a mozgással, feltöltődésképpen igyekszik más sportágakat is kipróbálni. Ami a jövő szezont illeti, szeretné megvédeni a címét az Ocean Lava-sorozat tenerifei állomásán, ám a versenynaptár még egyelőre képlékeny, valamint sok feladatot ad számára klubja, a Szilágyi Triatlon Team vezetése is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában