Helyi sport

2023.11.09. 20:50

A Szolnokot is elkapta a Szedeák - FOTÓK

A harmadik negyedben állva hagyta a Szolnokot, és végül újabb győzelmet aratott az SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata, amely zsinórban négy sikernél jár.

Vajgely Pál

Ryan Woolridge ezúttal is vezér volt.

Fotó: Karnok Csaba

Bognár Kristóf és Dustin Thomas különcsatájával indult a meccs, majd 13–10-et követően a Szolnok pillanatai következtek. 15–19-nél időt kért a Szedeák, és ugyan Bognár hármasával újra vezetett, de a vendégek is pontosak voltak kintről, 26–23-ra vezettek tíz perc után, az első negyed során pedig bokasérülés miatt Balogh Szilárdot elveszítette a Szedeák. A második negyed is fordulatos játékot hozott, a szolnokiak a félidőig nyolc triplát is bedobtak. A Szedeák kiválóan tartotta magát – sőt, Lake közelijével egyenlített (40–40), majd Zsíros hármasainak is köszönhetően egypontos előnnyel mehetett a nagyszünetre.

Kiválóan, 12–2-vel kezdte a második félidőt a Szedeák, amely Bognár visszatett támadólepattanója után 59–48-ra vezetett, amikor időt kért a Szolnok. Az Olaj ugyan feljött öt pontra, de Locke hét pontjával, majd Woolridge zseniális passza után Bognár kosarával már 15 ponttal vezetett a Szedeák 70–55-nél, amikor egy perc volt a negyedből. Mucza is bepörkölt egy triplát, állva hagyta ellenfelét a Szedeák, 73–55! Megvolt a húsz is Locke távoliját követően (76–56), de Lukács közelije zárta a játékrészt: 18 ponttal vezetett a Szedeák az utolsó negyed előtt. 

Eltelt a negyed fele, amikor Bognár és Zsíros is megkapta a negyedik hibáját, a Szolnokra pedig nem fújtak faultot, de 12 pont még megmaradt a szegedi előnyből. Woolridge zsákolt egyet, de Clay egy triplával válaszolt, 84–73. A hajrára is tíz pont körüli szegedi előnnyel érkeztünk meg, de 30 másodperccel a vége előtt Clay hármasával négy pont volt csupán a különbség. A büntetőzésnél azonban a Szedeák maradt higgadtabb, és végül zsinórban negyedik sikerét aratta a bajnokságban.

 

SZTE-Szedeák–Szolnoki Olajbányász 93–86 (23–26, 24–20, 29–12, 17–28)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 7. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1500 néző. Vezette: Kapitány, Goda, Söjtöry.
SZTE-Szedeák: WOOLRIDGE 20, Locke 22/6, Balogh, BOGNÁR 14/3, Lake 19/3. Csere: Cohill, Zsíros 8/6, Mucza 10/6. Vezetőedző: Nikola Lazics.
Szolnok: Clay 10/6, Pallai, Eads 17/6, Révesz 8, THOMAS 19/3. Csere: Pongó 9/9, Lukács 18/9, Arabo 2, Rudner 3/3. Vezetőedző: Miodrag Rajkovics.

Nikola Lazics: Gratulálok a fiúknak, abszolút megérdemelten nyertünk, főleg annak tükrében, ahogy a második félidőben játszottunk. Az első félidőben voltak problémáink, nem voltunk elég agresszívak, nem elég energiával játszottunk védekezésben. A harmadik negyed talán a legjobb periódusunk volt ebben a szezon, kiválóan védekeztünk, palánk alatt Lake jó ritmusban játszottunk. Jól és szépen kosárlabdáztunk. Ez a negyedik győzelmünk zsinórban, de a szezon korai szakaszában járunk. Őszintén, nem számoltam ezzel, hogy így szerepelünk a szezonban. Ha úgy tudunk játszani, mint ma a harmadik negyedben, biztos vagyok benne, hogy jó eredményt tudunk csinálni. Sajnálom Balogh Szilárd sérülését, de van most tíz napunk a következő meccsig, megpróbáljuk összeszedni magunkat. Köszönöm a közönség támogatását, igazi kosárlabda-hangulatot varázsoltak ide ma este!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában