Súlyos sérülések, hatalmas sikerek

2023.11.13. 17:17

Deli Tamás újabb bakancslistás győzelmet aratott Amerikában

A szegedi Deli Team sikereitől volt hangos az orlandói Mr. Olympia, miután bothúzásban a megnyerhető hat bajnoki övből hármat is hazahoztak Deli Tamás, Balogh Dóra és Véró Alex révén. A 2023-as év körülményeiről Deli Tamással beszélgettünk.

Becsei Dávid

Deli Tamás (balról) és Véró Alex a Mr. Olympián megnyert bajnoki övvel.

Forrás: Deli Team

– Magyar bajnoki címek és két Arnold Classic-siker után a Mr. Olympiát is megnyerte bothúzásban. Jól gondolom, hogy ha lenne bakancslistája, akkor már nem lenne?

– Teljesen! Az egyetlen hiányérzetem továbbra is az, hogy nem szólt még nekem a himnusz. Sajnos az Egyesült Államokban nem szokás lejátszani, pedig alkalmam lett volna már meghallgatni, hiszen harmadszor nyertem a tengerentúlon. Valószínűleg ezt a vágyam már el kell engedni, mivel nemzetközi versenyen nem hiszem, hogy részt veszek már. Maximum akkor, ha korosztályos bothúzó-versenyt hirdetnek valahol, akkor viszont számíthatnak rám.

– Az elmúlt egy év küzdelmes időszakként vonul be a Deli Team történelemkönyvébe. Gondolta volna tavasszal, hogy ennyire sikeres lesz az ősz?

– Nehéz időszakon mentünk keresztül, hiszen Alex decemberi comizomszakadásakor én egy farizomszakadással bajlódtam, majd az Arnoldon bajnok lettem felhúzásban és bothúzásban is, de az utolsó húzásnál elszakadt a bicepszem. Miután hazajöttem, rögtön megműtöttek, de nem tudtam, hogy mennyire lesz terhelhető a kezem, illetve Alex visszatérhet-e még erre a szintre.  A siófoki Muscle Beach-en teszteltem először élesben a karom nyáron, egy 265 kg-os felhúzással új világcsúcsot állítottam fel. A kiskunfélegyházi erőemelő-világbajnokságon októberben pedig világcsúcsot értem el guggolásban és felhúzásban.

– Mondhatni, hogy jók voltak az előjelek a Mr. Olympia előtt…

– Így van, erőben teljesen rendben voltunk mindannyian. Alex a combja miatt nem guggolt, de a nyáron elkezdte a bothúzó-edzéseket. Magyar bajnok lett, Szlovákiában is nyert, úgyhogy jó előjelekkel utaztunk.

– Miután Véróval mindketten megnyerték a Mr. Olympiát, érzelmes videót publikált a közösségi médiában. Mit jelent ez a két bajnoki öv?

– Hat-hét év munkáját. Alex mindig Amerikába vágyott, tavaly éppen az indulás előtt sérült le. Hatalmas büszkeség számomra, hogy a Mr. Olympián bothúzásban kiosztott hat övből hármat hazahoztunk, hiszen a +70 kilogrammos női kategóriában Balogh Dóra is győzött.

– Alex és Dóra mellett Csordás Cintia és Szőcs Petra is részt vett a Mr. Olympián. Az ő pályafutásukban mit jelentenek ezek a sikerek?

– Örömet, Cinti is örül az ezüstéremnek, de neki valamiért ezek a döntők nem akartak eddig összejönni, valaki rendszerint legyőzi. Most egy kirgiz lánytól kapott ki egy küzdelmes fináléban. Petra még nagyon fiatal, így ő különösen örül a második helynek. Dórinak pedig hatalmas siker a Mr. Olympia-öv, mert elsőévesként győzött. Nála nagyon biztató, hogy mindenkinél erősebb, a technikáját pedig hétről hétre fejlesszük.

– Hogyan tovább? 

– Ami engem illet, két hét teljes pihenő, Alex és Petra viszont bothúzó-Eb-re utazik november utolsó hétvégéjén Szlovákiába, míg Dóra listavezetőként a strong woman liga utolsó, sárbogárdi megmérettetésére készül.

– 2024 mennyire lebeg már a szemeik előtt?

– Nagyjából ugyanaz lesz a program, mint idén. Dóri ismét elindul strong womanben és kamionhúzásban, Alexnek pedig már felajánlották, hogy utazzon el bothúzóként Sao Paulóba az Arnold Classicra. Engem mindenki arról győzköd, ne hagyjam abba a bothúzást, de már csak korosztályomban indulnék el, így valószínűleg nekem marad az erőemelés.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában