Helyi sport

2023.12.09. 09:36

Elveszítette az idei utolsó hazai meccsét a Kosársuli

A korábbi vásárhelyi edző által irányított Békéscsaba nyerte a péntek esti rangadót a Hódtói sportcsarnokban.

Delmagyar.hu

Nem tartott ki a vásárhelyi előny a végéig.

Fotó: Vásárhelyi Kosársuli

Két azonos mérleggel álló csapat találkozott pénteken este a Hódtói sportcsarnokban: a Kosársuli vendége az a Békéscsaba volt, amelyet az a Vuk Pavlovic irányít, aki a szezont még a vásárhelyi kispadon kezdte meg.

Jól kezdtek a hazaiak, és a második negyed közepén már tíz ponttal is vezettek 32–22-nél. A félidő utolsó percére fordulva is még 11 volt a vásárhelyi előny, de 43–32-ről a vendégek egészen négy pontra jöttek fel a nagyszünetig, 45–41.

A harmadik negyedben aztán utolérte a Kosársulit a Békéscsaba, sőt, 59–60-nál már vezettek is a csabaiak, majd Varga egy félpályás, dudaszós triplával zárta le a negyedet. Az utolsó tíz perc egy 7-0-ás Békéscsaba-futással kezdődött, így már tetemesebb volt a vásárhelyiek hátrány 59–69-nél. Egyszer ugyan ötre még feljöttek a hazaiak, de a Békéscsaba koncentráltabb maradt, és végül 17 ponttal, 90–73-ra nyert.

Ezzel a Vásárhelyi Kosársuli 11. helynél előrébbről nem várhatja már a 2024-es évet, idén pedig még december 15-én az Atomerőmű SE U23-as csapatának otthonában lép pályára.

Utasi Gábor: – Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Sajnos a második félidőre mind fizikálisan, mind fejben elfogytunk, ráadásul a Békéscsaba extra triplázására nem volt válaszunk – emiatt lett ekkora a különbség. A csapat mindent megtett, az utolsó pillanatig küzdött, csináljuk tovább a dolgunkat.

Vuk Pavlovic: – Gratulálok mindkét csapatnak! Nagyon harcos mérkőzés volt, ingazodó játékkal, de érthető okokból, hiszen mindkét csapatnak fontos volt a meccs. Az első félidőben nem kezdtünk jól, nem védekeztünk olyan agresszívan és koncentráltan, ahogy tudunk, de támadásban folyamatosan nyomást helyeztünk a Vásárhelyre. Ahogy belementünk a végjátékba, egyre jobban kijött a fizikai fölényünk, nagyon fontos szituációkban betaláltunk, és így magunkénak tudhatjuk a győzelmet. Gratulálok még egyszer a Vásárhelynek, nagy energiával játszottak, meg is leptek minket, sok sikert kívánok a bajnokságban! Köszönjük szépen a szurkolóinknak, hogy ennyien eljöttek és végig biztattak minket!

Vásárhelyi Kosársuli-Békéscsabai KK 73-90 (19-14, 26-27, 14-22, 14-27)
Férfi kosárlabda NB I/B., Zöld csoport, 12. forduló. Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 350 néző. Vezette: Földi, Gombos, Szőts. 
Kosársuli: Borbáth 7/3, Balogh 14/3, Kass 5/3, Bálint 19/3, Kelemen 17/12. Csere: Karsai 8, Bősz 3/3, Knyur.
Edzőpáros: Utasi Gábor, Sasa Vejinovic.
Békéscsaba: Balogh 14/6, Varga Á. 22/15, Vodila 9, Varga Z., Hajdu 16/6. Csere: Cvijin 17, Solevic 8/6, Kurtucz 2, Fábián 2, Vágvölgyi, Kovács. Vezetőedző: Vuk Pavlovic.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában