Végül nem a Picket választotta

2023.12.29. 16:44

Máthé Dominik elárulta, komoly ajánlata volt Szegedről

A magyar válogatott és a francia Paris Saint-Germain kézilabdázója, Máthé Dominik akár Szegeden is folytathatta volna a pályafutását, de a Tisza-partiak ajánlata helyett egy másikat fogadott el.

Becsei Dávid

A Veszprém és a Szeged helyett a Kielcét választotta Máthé Dominik.

Fotó: Karnok Csaba

Az már az ősszel kiderült, hogy Máthé Dominik szerződését a PSG nem hosszabbítja meg. A franciák a jobbátlövő pozícióját a korábbi szegedi Kent Robin Tönnesennel és a 2024 nyarán Veszprémből csatlakozó Jahja Omarral képzelik el. A magyar játékos így szabadon igazolhatóvá vált, több csapat is megkereste, végül a 2016-ban Bajnokok Ligáját nyert Industria Kielcével kötött szerződést a következő szezontól 2027 nyaráig.

– Kerestek Veszprémből is, de az nem volt annyira komoly, mint az a három, amelyek közül döntenem kellett. A Kielce mellett a Szeged és a Wisla Plock volt a lehetőségek között, a döntés pedig nem volt könnyű, de az említett okok miatt végül a lengyel csapatot választottam – árulta el a részleteket az M4 Sport 40x20 podcastjában Máthé Dominik.

A 24 éves kézilabdázó azért választotta a Kielcét következő csapatának, mert ennél a csapatnál elmondása szerint mindig a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe jutás, valamint minden megnyerhető trófea elhódítása a cél.

Elmondta, nincs kizárva, hogy visszatér egyszer Magyarországra, egyelőre viszont külföldön akart maradni. Jelenleg viszont a válogatottra koncentrál, amellyel januárban a németországi Európa-bajnokságon vesz részt.

– Úgy érzem, hogy az elmúlt pár év legerősebb magyar kerete lesz ott az Eb-n, ha pedig a védekezésünk összeáll és jó kapusteljesítményekkel párosul, akkor bármelyik ellenféllel fel tudjuk venni a harcot. Vannak fiatal játékosaink, akiket segíteni kell, nekik nagy szükségük lesz a bizalomra. Ha Montenegrót le tudjuk győzni, akkor utána remélhetőleg a szerbekkel játszunk majd egy ki-ki meccset – fogadkozott a játékos. 

Az Eb-re éppen tegnap hirdetett keretet Chema Rodríguez szövetségi kapitány. A tornára három szegedi utazhat, Bánhidi, Bodó és Szita, míg Mikler pihenőt kapott, míg Nagy Martinnak az utolsó keretszűkítés során nem szavazott bizalmat a szakmai stáb.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában