Helyi sport

2023.12.04. 15:23

Pádár Nikolett és Magda Boldizsár remekelt a szegedi ob-n – FOTÓK

Delmagyar.hu

Több mint 500-an álltak rajthoz a szegedi utánpótlás ob-n.

Fotó: Török János

 

Másodjára adott otthont az utánpótlás rövidpályás országos bajnokságnak a Tiszavirág sportuszoda.

A tavalyi év után idén is a Tiszavirág sportuszodában rendezték meg az utánpótlás három korosztálya (ifjúsági, serdülő és gyermek) számára a rövidpályás országos bajnokságot, ahol több mint félezer úszó ugrott medencébe.

Az ifjúsági korú hölgyeknél Pádár Nikolett bizonyult a legjobb versenyzőnek: a HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet felnőtt Eb-n szereplő sportolója összesen öt egyéni számban (50, 100, 200, 400 gyors, és 100 vegyes) is aranyérmet nyert, ráadásul 50 gyorson új korosztályos csúcsot ért el a 24.83-as idejével.

A fiúknál Magda Boldizsár vitte a prímet, a BVSC úszója összesen 7 bajnoki címet szerzett. A klubok összetett versenyében is a BVSC végzett az élen, miután 48 éremmel távoztak Szegedről.

 

A HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet hatodik helyen végzett az éremtáblán, Pádár Nikolett öt bajnoki címe mellett Adorján Kende szerzett ezüstöt 50 mellen, valamint a 2008-as születésű Szili-Török Flóra 50 mellen második, míg 100 mellen harmadik helyen végzett.

A Hód Úszó SE és a NICS-HSÚVC is két-két ezüsttel és három-három bronzzal zárt.

A Hód Úszó SE-ből Szatmári Máté három mellúszószámban szerzett érmeket: 50-en második, 100-on és 200-on pedig harmadik lett. Kis Noel 100 gyorson állhatott fel a dobogó második fokára, míg Horváth Ákos 200 méter pillangón végzett a harmadik helyen.

A NICS-HSÚVC versenyzői közül Földesi Balázs 100 mellen, Nagynémedi Anna Rebeka 400 gyorson lett bronzérmes, Szabó Marcell Attila 100 és 200 mellen ezüstérmet nyert, míg 100 vegyesen harmadik lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában