Helyi sport

2023.12.09. 13:16

Pádár Nikolett továbbjutott, Ugrai Panna országos csúcsot döntött a váltóval

Este a döntőben lesz érdekelt a vásárhelyiek úszója.

Delmagyar.hu

Pádár Nikolett ötödikként jutott tovább 200 gyorson.

Fotó: Kovács Tamás

Női 200 méteren rendeztek előfutamokat a romániai rövidpályás Európa-bajnokságon: ebben a számban végül csak három magyar indult, Ugrai Panna ugyanis visszalépett, mivel a Hód Úszó SE sportolója este a 100 méter pillangó döntőjében úszik majd.

Ott volt viszont az a Pádár Nikolett, aki erre a számra készült a leginkább: a Szegedi Úszó Egylet úszója 1:55.54-es idővel ötödikként jutott tovább.

Egész héten erre vártam, ez most igazi reggeli úszás volt és úgy érzem, rengeteg maradt még bennem, pedig ez csak egy bő másodperccel lassabb az egyéni csúcsomnál. Azt hittem, ennél jóval gyengébb időket fogunk úszni az előfutamban, ehhez képest ez most egyáltalán nem fájt –  nyilatkozta az MTI-nek Pádár.

A 4x50 méteres mix gyorsváltó is továbbjutott, méghozzá egy országos csúccsal: a kvartett tagja volt Ugrai Panna is. A Nell Olivér, Jászó Ádám, Senánszky Petra, Ugrai Panna összeállítású váltó csaknem másfél másodpercet faragott az eddigi rekordból, és megdöntötte a 2016 óta fennálló csúcsot.

Az Otopeniben zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokságon 17 órától rendeznek döntőket, ahol Ugrai Panna 100 méter pillangón lesz érdekelt. A döntőket az M4 Sport élőben közvetíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában