Helyi sport

2023.12.21. 15:25

Profiként folytatja a szegedi kézilabda játékvezető

A Magyar Kézilabda-szövetség bevezette a hivatásos játékvezetés rendszerét, ebben pedig szerepet kapott egy szegedi sporttárs is.

Delmagyar.hu

Kiss Olivér (jobbra) hivatásos játékvezetőként folytathatja.

Fotó: Kiss Olivér családi archívuma

Bevezeti a hivatásos játékvezetés rendszerét a Magyar Kézilabda-szövetség: mint az az MKSZ közleményéből kiderül, három páros így dolgozik a továbbiakban, egy pedig félprofi modellben működik. A négy páros között ott van a szegedi Kiss Olivér Bíró Ádámmal alkotott duója is.

Teljesen új kezdeményezést indítottunk el a Szövetség támogatásával, 3 hivatásos párosunk működik majd, egy kettős pedig úgymond félprofi modellben dolgozik mostantól. Az új modell résztvevőit több pályázó közül választottuk ki pályázati rendszerben. A játékvezetés olyan struktúrában ragadt, amely a mostani tempó mellett nem mindig tudja megfelelően lekövetni a játékot, nem fair a helyzet a profiként működő csapatokkal szemben, hiszen folyamatosan a topon kell lenni fizikailag, szabályismeretben és több minden más tényezőben. Elértünk egy falat, úgy éreztük, tágítani kell a kereteket. A hivatásos játékvezetők nem csak magukért lesznek felelősek, hanem mentorként kollégáikat is segíteni fogják. Jelenleg 15 páros állandó NB I-es kettős, további hét duó pedig szintén vezet az élvonalban időről-időre. Ebből látszik, hogy a 4 hivatásos páros és a nem hivatásos társaik közösen kell, alkossák azt a "mixet", akik megoldják a magas színvonalú bajnokság játékvezetési feladatait.  Az elvárás ugyanaz lesz a hivatásosok és a többi, nélkülözhetetlen kolléga felé, de előbbieknek több lehetőséget fogunk adni – mondta el Bonifert Ferenc, az MKSZ Játékvezetői Albizottságának elnöke.

Hivatásos párosok:
Bíró Ádám–Kiss Olivér
Altmár Kristóf–Horváth Márton
Bócz László–Wiedemann Viktor
Hargitai Gábor–Markó Gábor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában