A kapott gólok területén az egész NB II.-es mezőnyben második a csapat

2023.12.13. 09:59

Szeged-Csanád GA: beszédes a statisztika

A harmadik helyen telel a labdarúgó NB II.-ben a Szeged-Csanád GA, és ez még akkor is elismerésre méltó, ha tudjuk, hogy az utána következő két csapat (Vasas, Kozármisleny) elhalasztotta a meccsét. Ezúttal statisztikai adatokat nézünk és elemzünk.

Mádi József

Borvető Áron hat találattal a házi góllista élén áll holtversenyben Bíró Bencével.

Fotó: Gémes Sándor

18 mérkőzés ment le a labdarúgó NB II. 2023–24-es idényéből, és egymást követő 12 mérkőzés óta veretlen a Szeged-Csanád GA – az eddig lejátszott mérkőzések kétharmadát érinti ez az adat. Az egész őszi szezonban is mindössze egyszer kapott ki a csapat, mégpedig augusztus 27-én hazai pályán a Csákvártól 2–0-ra. A mérleg 8 győzelem, 9 döntetlen és 1 vereség.

Az együttes az utolsó 5 mérkőzésén nem kapott gólt, a 18 mérkőzés közül pedig 9-szer fordult elő, hogy az ellenfelek nem vették be a szegedi kaput. A csapat 21 gólt szerzett, ezzel 7. az aktuális rangsorban, viszont 13-at kapott, ezzel pedig a Pécs (10) mögött a második ezen a tabellán. Ezek alapján nem véletlen, hogy dobogó telel a Szeged-Csanád GA.

A 21 gólon 9-en osztoztak: Bíró Bence és Borvető Áron 6-6 alkalommal volt eredményes, utóbbi négyszer győztes gólt szerzett, de Bírónak is van négyszer pontot, egyszer pedig sikert érő találata. Gajdos Zsolt és Papp Áron 2-szer, míg Óvári Zsolt, Prosser Dániel, Haris Attila, Márkvárt Dávid és Szilágyi Zoltán egyszer-egyszer vette be az ellenfelek kapuját.

Az együttesből négyen jutottak el 5 sárgáig: Szilágyi és Tóth Bence már korábban letöltötte az elitltást, Gajdos éppen a Kazincbarcika ellen maradt ki, míg Gera Norbert kénytelen lesz kihagyni a Vasas elleni tavaszi rajtot, mert legutóbb kapta meg az ötödik sárgáját. Három lapja van Bírónak, Borvetőnek, Márkvártnak, kettő Harisnak, Könczey Márknak, Papp Á.-nak és Óvárinak, míg Daru Bencének, Nagy Zsombornak, Kőbári Róbertnek, Prossernek és Nyári Patriknak egy-egy sárga jutott. Ami a piros lapokat illeti, Márkvárt és Palincsár Martin részesült ilyen figyelmeztetésben, utóbbi sem léphet majd pályára a Vasas ellen február 4-én (ha a televízió adja azt a meccset, akkor vélhetően 5-én).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában