Színvonalas gálameccset játszott a Szeged Öregfiúk és az Újpest Öregfiúk

2024.01.07. 19:49

Bombagóllal dőlt el a mórahalmi Pro Liga döntője

A martfűi PFF-Szántó győzelmével zárult a Clean Star Complex Kft. Pro Liga nemzetközi pénzdíjas kispályás labdarúgótorna Mórahalmon, míg a bronzérmet a Varga Csárda-MVSE szerezte meg. A gálamérkőzésen a Szeged Öregfiúk az Újpest Öregfiúk ellen játszott 2–2-es döntetlent.

Becsei Dávid

Hadár Attila (kék-fehér mezben) megküzdött az újpesti védelemmel.

Fotó: Török János

Óriási izgalmakból és nem várt meglepetésekből is bőven kijutott a Pro Liga küzdelmei során. Több csoportmérkőzésen is a végjátékban, az utolsó percben alakult ki a végeredmény. Jól szemlélteti a kiegyensúlyozott erőviszonyokat, hogy mindössze egy csoportelső zárt 100%-osan, éppen a döntőben is érdekelt Kalmi Trafik.

A végső győzelemre esélyesek közül ketten is búcsúztak már a negyeddöntők során. A minifoci-válogatottal világbajnoki bronzérmes Csoszánszki Dáviddal felálló Happy Boys-Botlik Bt.-t 1–1-es rendes játékidő után búcsúztatta a Deszk SC. Nem jutott tovább a Kész Group sem, a későbbi bronzérmes Varga Csárda-MVSE ellen.

A téthez mért, kiélezett játékot és mindössze egy-egy gólt hozott mindkét elődöntő. Helyzetekből azért nem szűkölködött egyik csapat sem, de a korai találat meghozta a Kalmi és a PFF sikerét is, így a döntőben megismétlődött a kettőjük csoportmeccse, amely 3–0-s Kalmi-győzelemmel zárult.

Színvonalas, jó iramú találkozót hozott 2x25 percben a gálamérkőzés is a Szeged Öregfiúk (Tombácz, Halász, Fülöp, Koncz, Makra, Bány, Völgyi, Hadár, Magyar Gy., Tóth A.) és az Újpest Öregfiúk (Szűcs, Jenei, Egressy, Tamási, Erős, Rajczi, Kerényi, Szélesi, Véber, Gyimesi, Privigyei, Novota) között. Az első félidőben még nem rezzent a háló, a második elején viszont Rajczi Péter törte meg a csendet, amire Koncz Zsolt válaszolt gyorsan, majd Völgyi juttatta előnyhöz a Szegedet, a végeredményt pedig Rajczi állította be, 2–2.

Akárcsak az elődöntők, a finálé is egy gólt hozott. A rendkívül taktikusan játszó PFF tudta inkább érvényesíteni akaratát és egy bombagóllal megnyerni azt 1–0-ra.

Eredmények, negyeddöntők: Brigád–Kalmi Trafik 1–2. Happy Boys-Botlik Bt.–Deszk SC 1–1, büntetőkkel 3–4. PFF-Szántó–Dorozsma SK 2–0. Varga Csárda-MVSE–Kész Group 2–0. Elődöntők: Kalmi Trafik–Deszk SC 1–0, PFF-Szántó–Varga Csárda-MVSE 1–0. Bronzmérkőzés: Varga Csárda-MVSE–Deszk SC 2–0. Döntő: Kalmi Trafik–PFF-Szántó 0–1. A torna legjobb játékosa: Papp Ádám (Kalmi Trafik). Legjobb védőjátékos: Mészáros Dominik (PFF-Szántó) Legjobb kapus: Gerhát Dávid (PFF-Szántó). Gólkirály: Albert Csaba (Kalmi Trafik).
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában