Helyi sport

2024.01.30. 11:07

Gabert bejelentette új klubja, a Pick Szeged francia válogatott játékost igazolt

Egyszerre jelentette be az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata és a HBC Nantes, hogy egymástól igazolt játékost. A szegediek szlovén beállója, Matej Gaber 2027-ig szóló szerződést kötött a francia együttessel, míg Jérémy Toto a következő idénytől két szezonra írt alá a Tisza-partiakhoz.

Becsei Dávid

Matej Gaber 2016 nyarán igazolt Szegedre, nyolc év után távozik innen.

Fotó: Karnok Csaba

Nyolc év után visszatér Franciaországba Matej Gaber. A 32 éves szlovén beálló a következő idénytől hároméves szerződést kötött a HBC Nantes-tal, 2016-ban Montpellier-ből szerződött Szegedre. Sikeres időszakot töltött Magyarországon, hiszen háromszor ünnepelhetett magyar bajnoki címet, egyszer kupagyőzelmet, de 2017-ben innen utazott a franciaországi világbajnokságra, ahol hazájával bronzérmes lett. Következő csapatának bejelentésében úgy fogalmazott, nagyon jó emlékei vannak a Franciaországban eltöltött három esztendőről, így szívesen megy vissza.

– Boldog és büszke vagyok, hogy a Nantes mezét viselhetem a következő szezontól – nyilatkozta a beálló, aki az előttünk álló tavasz során még a szegedi sikerekért harcol.

Miközben a Nantes bejelentette Gaber érkezését, párhuzamosan jött a közlemény a Pick Szegedtől is. Kiss Bence cégvezető árulta el, hogy a következő szezontól kétéves szerződést kötöttek Jérémy Totóval a HBC Nantes-ból.

– Rutinos játékost sikerült Szegedre csábítanunk, aki nagy nemzetközi tapasztalattal bír, így nagy erőssége lesz csapatunknak – nyilatkozta Kiss.

Ellenfélként, a Nantes mezében járt már a Pick Arénában Jérémy Toto (jobbról). 2023. március 1-jén három gólt dobott a 28–28-cal végződött mérkőzésen.
Fotó: Török János

Jérémy Toto 1992. május 15-én született Párizsban. Csapataival többször járt már Szegeden, az újszegedi sportcsarnokban pályára lépett már az észak-macedón Vardar Szkopje és a lengyel Wisla Plock mezében is. Egészen 2020-ig hazájában kézilabdázott. A Créteilben nevelkedett, majd 2018-ban a Saint-Raphaelhez szerződött, ahonnan légiósnak állt Plockba. 2021-ben ismét váltott és egy szezont töltött Szkopjéban, ahonnan jelenlegi állomáshelyére, Nantes-ba költözött. Az Európa-bajnoki selejtezők során többször játszott a francia válogatottban, végül az Eb-keretbe nem került be Fabreagas és Tournat mellé.

– Nagyon örülök annak, hogy a következő szezonban Szegedre igazolok. Ez egy új kihívás és egy új lépés lesz karrieremben. Alig várom már, hogy találkozhassak a szegedi szurkolókkal és pályára léphessek ebben a csodálatos Pick Arénában. Pazar a létesítmény és minden körülmény, ezt megtapasztalhattam már, amikor jelenlegi csapatommal, a Nantes-tal itt szerepelhettem – mesélte a 31 éves Toto.

Jérémy Toto az OTP Bank-Pick Szeged negyedik hivatalosan bejelentett igazolása a következő idénytől. Korábban Tobias Thulin, Lazar Kukics és Janus Smárason érkezését jelentették be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában