Ob-t rendeztek az IH-ban

2024.01.31. 16:12

Szkander: Szeged akár nemzetközi verseny otthona is lehetne

Nívós helyszíne volt a szegedi IH Rendezvényközpont az évadnyitó szkander országos bajnokságnak. Több, mint 150 induló és 300 nevezés, hazai sikerek és remek rendezés. Az ígéret szerint hamarosan még ennél is fontosabb versenynek adhat otthont a város.

Becsei Dávid

A szegedi szkanderezők egyik csoportja.

Forrás: Maláj Team Szkander SE

Egyre többen többen próbálják ki a szkandert, így egyre nehezebb az amatőr kategóriában is a dobogóra felkerüli. Mi sem bizonyítja ezt jobban, egyre népesebb versenyeket rendeznek a sportágban. Az év első megmérettetésén Szegeden szinte teljesen megtelt az IH, ahol nagyjából százötvenen mindkét kézzel beneveztek az érmekért folyó küzdelembe.

Amatőrökből profik

Az amatőr bajnokság érdekessége, aki egyszer azt megnyeri, vagy két ilyen versenyen elindul, utána már csak az úgymond felnőttek között folytathatja a szereplését. A szegedi ob amiatt is fontos szerepet töltött be a versenynaptárban, mert ez volt az előválogatója a pozsonyi Európa-bajnokságnak, amelyet májusban rendeznek. A fő válogató viszont a madarasi magyar bajnokság lesz, ezután dönt a szövetség a magyar válogatott keretéről.

Faluházakból az IH-ba

– Nagyon jó országos bajnokságon vagyunk túl, mert az IH egy elképesztően nívós helyszíne volt. Sokszor faluházakban versenyzünk, ez viszont mérföldekkel jobb otthona volt a rendezvénynek, ami a sportágat is erősíti. Bebizonyosodott, hogy akár nemzetközi versenyt is lehetne itt tartani, az viszont mindenképpen tervben van, hogy jövőre az Ítélet napja elnevezésű világkupát, vagy a magyar bajnokságot meg lehetne rendezni itt Szegeden – jegyezte meg Baumann Ádám, a Maláj Team Szkander SE sportolója, aki szenior nehézsúlyban bal kézzel bronzérmes lett.

Szegedi eredmények

Ami pedig a szegedi eredményeket illeti, Varga Kíra U16-ban mindkét kézzel a második helyen végzett. Portörő Péter az amatőrök és a negyven év felettiek -90 kg-os kategóriájában bronzérmes lett bal kézzel. Nagymihály Ferenc amatőr nehézsúlyban ballal aranyéremnek örülhetett, míg jobbal másodikként zárt. Id. Varga Géza az amatőr nehézsúlyban ballal harmadik, Szakállas Szilárd a felnőtt profik között -95-ben ballal első, jobbal második helyen végzett. Kiemelkedő eredménynek számít, hogy ballal harmadik lett a szenior -105 kilogrammosok között Micziz Zoltán, ugyanis mindössze egy éve szkanderezik, de azóta már túl van egy súlycsoport váltáson is. Két biztos éremtől viszont elesett a Maláj Team, ugyanis Fábián Zsoltnak betegség miatt vissza kellett lépni a versenyzéstől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában