Imsgard ismételne

2024.02.20. 16:30

A Pick Szegedet fogadja az Aalborg a kupadöntő elvesztése után

Gödörben marad a dán kupadöntő elvesztése után az Aalborg, vagy korábbi fényében tündököl? Egy biztos, Mikkel Hansenék szerdán 18.45-től (élő: Sport1) az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatát fogadják a Bajnokok Ligája A csoportjának 12. fordulójában. Miután az Európa-bajnokságról visszatértek a játékosok a klubjaikba, mélyről indulva felfelé ívelő pályán van Kárpáti Krisztián együttese.

Becsei Dávid

Ennél biztosan szorosabb őrizetet kap majd Bánhidi Bence. Az Aalborg elleni őszi, szegedi meccsen három gólt dobott.

Fotó: Karnok Csaba

Elvesztették a kupadöntőt

A következő idényben már szegedi mezt húzó kapus, Tobias Thulin remeklésének is köszönhetően nyerte meg a GOG címvédőként 32–25-re a dán Santander Kupát az Aalborg ellen. A svéd válogatott kapus tizenhét védéssel zárta a finálét, aminek hála a döntő legjobb játékosának is megválasztották, pedig kihívója bőven akadt. Csapattársa, a jobbátlövő Emil Madsen – jövőre már a THW Kielt erősíti – nyolc gólt dobott, míg az aalborgiaknál a szintén balkezes átlövő, Mads Hoxer Hangaard kilenc találatot jegyzett. A meglehetősen simára sikeredett finálénak nem mutatkozott előjele, ugyanis az elődöntőből mindkét fél büntetők után lépett tovább.

Nem nyeretlenek Aalborgban sem

A szegediek kedden délben keltek útra, először a ferihegyi repülőtérre buszoztak, majd onnan egyenesen Aalborgba repültek. Szerdán délelőtt még egy átmozgató tréning szerepel Bombacék programjában, este pedig a meccs. A két csapat történelmében négyszer nyert az Aalborg, ötször a Szeged – legutóbb az ősszel 34–27-re a Pick Arénában –, míg kétszer döntetlent játszottak. Dániában sem nyeretlenek a Tisza-partiak, ugyanis 2014-ben és 2019-ben is sikerült otthonában legyőzni az Aalborgot. Legutóbb a 35–28-as sikerhez Bánhidi parádés játéka segítette hozzá a Pastor irányította csapatot, ugyanis a magyar válogatott beálló tizenegyszer volt eredményes.

Statiszika

A 12. forduló előtt az Aalborg tizennégy ponttal az A csoport második helyén áll, ha nyer, nem is végezhet már rosszabb pozícióban. A Szeged tizenhármat gyűjtött – akárcsak az előtte lévő Kielce és PSG – és ötödik. Csak a PSG lőtt több gólt az Aalborgnál, 333-at, utóbbi 331-nél jár.

Várakozás

A mai meccsel kapcsolatban a hazaiak vezetőedzője, Stefan Madsen úgy fogalmazott az EHF honlapján, a kupaszereplésük csalódottságát maguk mögött kell hagyni, mert a BL-ben jól állnak és a saját kezükben van a sorsuk, hogy egyenes ágon negyeddöntőbe jutnak-e. Legutóbb 32–22-re nyertek otthon a Zagreb ellen, ezt szeretnék megismételni.

A szegediek kapusa, Imsgard úgy vélekedett, ez egy nagy téttel bíró meccs lesz, amit nem szabad alábecsülni, mert fontos helyezésekről dönt, de bízik benne, hogy Szeged után idegenben is képesek legyőzni az Aalborgot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában