Labdája volt a Szegednek a döntetlenhez

2024.02.28. 20:49

A THW Kiel pokoli hangulatban vitte el a pontokat a Pick Arénából – GALÉRIA

Hölle von Szeged – a szegedi pokol. Így jellemezte meccselőzetesében a Kiel a Pick Arénát. Jóslatuk beigazolódott, parádés hangulatú mérkőzés végén sikerült 28–27-re nyernie a német rekordbajnoknak az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata ellen az A csoport utolsó előtti, 13. fordulójában.

Becsei Dávid

Bombacéknak labdája volt a döntetlenhez a meccs végén, de Garciandía elrontotta a passzt a balszélre.

Fotó: Karnok Csaba

Két jó szegedi védekezést követően két gól lerohanásból Sebastian Frimmeltől. Úgy kezdődik a mérkőzés, ahogyan azt a hazai hatezer-ötszáz szurkoló – érkeztek Kielből is, nagyjából ötvenen – elképzelte. Ezt követően viszont gyorsan megérkezett a meccsbe az A csoportot vezető THW Kiel. Ekberg sikeres hetesével megszületett az első találatuk, majd a másik szélső, Dahmke akcióból egyenlített, Wiencek révén pedig már vezettek is a németek az 5. percben, 2–3.

Érezhetően túlpörögtek a hazai játékosok, ezt pedig a vendégek ügyesen kihasználták. A megszerzett labdákat villámgyorsan vitték fel a szegedi kapu elé, amit nehezen tudott “megemészteni” a hazai védelem. A 15. percben Kárpáti 9–6-os hátrányban kért időt. Négy minutummal később sem festett jobban az eredményjelző, sőt, 8–12-nél az első játékrész legnagyobb különbségét mutatta. Innen viszont Bombac és Sostaric vezérletével sikerült 11–12-re felzárkózni, majd támadni az egyenlítésért, de utóbbi lábon lőtte a világbajnok francia kapust, Bellachene-t. Nem sírt a labda a kieli klasszisok, Johansson és Skipagötu kezei között, ismét háromgólos hízott a Kiel előnye, a szünetben 16–14-re vezetett a német rekordbajnok. 

Mikler-bravúrokkal indult a második félidő, a 39. percben 18–18-nál érte utol a Szeged a Kielt. A 44. minutumban 20–20-nál Frimmel lőhetett ziccert a balszélről, Bellachene védett, majd egy nagyobb fáziskésést követően mutatta, fejen találták. A játékvezetők visszanézték videón, a jól látható nem fejlövésre nem ítéltek helyen kétperces kiállítást az osztrák játékosnak. Ettől a jelenettől vált igazán feszültté a hangulat a Pick Arénában, a pályán és a lelátón egyaránt.

Az utolsó tíz perc 24–24-ről kezdődött, az 52.-ben pedig Sostaric pipába lőtt labdájával már 25–24 állt a táblán! Elképesztően kiélezett játékot hozott a hajrá, amelyben bár Mikler bravúrozott, Johansson klasszis lövőteljesítményével nem tudott mit kezdeni a Szeged. 

A vége 27–28, a Kiel biztos negyeddöntős, míg a Pick továbbjutása papíron még nincs meg, de a Kielce kikaparhatja a gesztenyét, ha holnap pontot szerez a Kolstad ellen otthon.

OTP Bank-Pick Szeged–THW Kiel 27–28 (14–16)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport, 13. forduló. Szeged, Pick Aréna, 6561 néző. Vezette: Kurtagic, Wetterwik (svédek).
OTP Bank-Pick Szeged: MIKLER – Bombac 3, GARCIANDÍA 4, KALARAS , Bánhidi 2, Frimmel 3, Bodó. Csere: SOSTARIC 8/2, Martins 3, Szita, Gaber, Mackovsek, JELINIC 4. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
THW Kiel: Bellahcene – Ekberg 4/1, Reinkind, SKIPAGÖTU 5, Pekeler 1, JOHANSSON 8, Dahmke 4. Csere: Mrkva (kapus), WIENCEK 2, Duvnjak, Överby 1, Weinhold 1, M. Landin 1, Bilyk 1. Vezetőedző: Filip Jícha.
Hétméteres: 2/2, ill. 2/1.
Kiállítás: 4, ill. 8 perc.

Nyilatkozatok:

Kárpáti Krisztián: – Nehéz most értékelni… Mindkét csapat nagyszerűen küzdött. Tudtuk, hogy a Kiel a világ egyik legjobb együttese, nagy tempóban játszanak, rendezetlen védelem ellen pedig rendkívül veszélyesek. A vereség ellenére dicséret illeti a játékosaimat, mert megpróbáltunk mindent, és talán rászolgáltunk volna az egy pontra, de ilyen a sport. A továbbjutásunk sajnos így nem csak a saját kezünkben van.

Filip Jícha: – Büszke vagyok a srácokra, mert hittek magukban, így két vereség után harmadszor már sikerült nyernünk a Pick Arénában. Sűrű időszakot élünk meg, rengeteg meccsünk van, ez a mérkőzés is intenzív volt. Erős csapat a Szeged, figyelemreméltó eredményei vannak a szezonban, a szerencse is kellett, hogy győzni tudjunk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában