Győzelem az új centerrel

2024.02.19. 15:19

Nem szabad számolgatni – erre kérte játékosait a Vidux-SZRSE vezetőedzője

Kötelező sikert aratott Dunaújvárosban immár új brazil centerével a fedélzeten a Vidux-Szegedi RSE férfi röplabdacsapata az Extraligában. Berkes Zoltán tanítványainak négy meccsük van még az alapszakaszból. Szombaton a MAFC-BME vendégei lesznek, az újszegedi sportcsarnokban már csak egyszer, a második helyen álló Máv Előre ellen lépnek pályára jövő szombaton.

Becsei Dávid

Berkes Zoltán (középen) számolgatás helyett maximális teljesítményt kér játékosaitól.

Fotó: Kocsis Alíz

– Győzelmi szándékkal mentünk Dunaújvárosba, ahol az első és a harmadik játszmával maximálisan elégedett voltam. A másodikba picit belealudtunk. Mindenki visszavett a tempóból, így akár el is vesztehettük volna a szettet. A hajrában viszont koncentráltan röplabdáztunk, jól védekeztünk és a befejezéseinkbe is kevés hiba csúszott – értékelte a Vidux-Szegedi RSE Dunaújvárosi KSE ellen aratott 3:0-s sikerét Berkes Zoltán vezetőedző.

A szegedi szakmai stáb másodszor számíthatott Gabriel Trindade Da Rochára. A 206 centiméter magas center a Dág elleni idegenbeli vereség során mutatkozott be a csapatban, most viszont már magabiztos sikernek örülhetett. Ő a szegedi férfi röplabdacsapat második brazil légiósa, ugyanis Davi Pozzobon már a harmadik idényét tölti az SZRSE-ben. 

– Gabriel személyében egy magasabb szintű játékost sikerült igazolni. Nagy segítségünkre lesz támadásban és blokkban, ez már két meccs után is látszik. A feladóval a hatékonyság miatt még össze kell csiszolódnia, de védekezésben már teljes mértékben a csapat hasznára volt Dunaújvárosban is – beszélt az új igazolásról a szegediek trénere. Első tapasztalatai alapján nagyon jó szellemű, hajtós és motivált röplabdázóként jellemezte Berkes Trindade Da Rochát.

A Vidux-Szegedi RSE jelenleg a férfi Extraliga tabellájának kilencedik helyén áll huszonegy pontot gyűjtve. A nyolcadik már felsőházi rájátszást érő pozícióban lévő Kecskeméttől mindössze két ponttal vannak lemaradva, de a Tisza-partiak egy meccsel kevesebbet játszottak eddig. Ami pedig még szintén nem elhanyagolandó, az alapszakasz zárófordulójában Kecskemét–SZRSE találkozót rendeznek majd.

– Reális esélyünk lehet a felsőházba kerülésre, de a Kecskemét jó csapat. Eddig a Dággal voltunk nagy csatában, de az elmúlt héten kikaptunk tőlük idegenben. Látva a legfrissebb eredményeket azt mondta a srácoknak az öltözőben a dunaújvárosi mérkőzés után, hogy nem szabad számolgatni. Nyújtsuk mindig a maximumot, szerezzük meg a legtöbb pontot és meglátjuk, mire lesz ez elég. A bajnokság kilencven százalékában teher nélkül játszottunk, amelynek köszönhetően nálunk erősebb ellenfelektől is szereztünk pontokat – vélekedett a Vidux-SZRSE vezetőedzője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában