Helyi sport

2024.02.15. 10:02

Olimpiai kvótát szerzett a Pádár Nikolettel felálló gyorsváltó

A HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet sportolója két számban is érdekelt volt a csütörtök délelőtti programban.

Delmagyar.hu

Pádár Nikolett (jobbra) a női váltóval szerzett kvótát a párizsi olimpiára.

Fotó: Kovács Tamás

Szerdán élete első felnőtt vb-döntőjét úszhatta Pádár Nikolett, és a HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet sportolója hatodik idővel ért célba a 200 méter gyors fináléjában.

Sűrű csütörtök várt a szegedi úszóra, aki egyéniben (100 méter gyors) és a 4x200 méteres gyorsváltóval volt érdekelt a Dohában zajló világbajnokság újabb versenynapján.

Előbb a 100 gyorson 55.21 másodperccel ért célba, és ezzel elérte a középdöntőt, viszont jelezte,hogy várhatóan nem áll rajthoz a váltóval elért döntő miatt.

Elég fáradtan keltem, éreztem a vízben is, hogy nem tudok úgy mozogni, ahogy szeretném. Nagyon örülök neki, hogy a legjobb tizenhat közé kerültem, de nem ígérem, hogy elindulok ott, a váltóval jó esélyeink vannak – mondta a 100 méter gyors után az MTI-nek Pádár Nikolett.

A női 4x200 méteres gyorsváltó a hetedik legjobb idővel rendelkezett az előző vb-ről, a csütörtöki verseny tétje pedig az volt, hogy a lányok bekerülnek-e a legjobb 16 közé, és ezzel párizsi kvótát szerez.

Az összeállítás ugyanaz volt, mint Fukuokában, ahol az Ábrahám Lilla Minna, Molnár Dóra, Késely Ajna, Pádár Nikolett összeállítású négyes a hetedik helyen végzett. A fiatal négyes végül 7:57.46 másodperccel futamában a harmadik lett, összesítésben pedig az ötödik idővel bekerült az esti fináléba – ezzel pedig megvan az olimpiai kvóta.

Egy nagyon jó idő, egy szép erdemény is kisülhet ebből, szeretnénk nekiugrani mégegyszer – mondta a váltóversenyt követően Pádár Nikolett.

A 4x200 méteres női gyorsváltó magyar idő szerint 19.07-kor úszik a fináléban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában