Helyi sport

2024.03.29. 06:00

A diákok ingyen tekinthetik meg a rájátszásról döntő SZTE-Szedeák–DEAC meccset

Jön az utolsó forduló a férfi kosárlabda NB I./A csoportjából, szombat estére tehát eldől, ott lesz-e a felsőházi rájátszásban az SZTE-Szedeák. Amennyiben Balogh Szilárdék legyőzik a DEAC-ot, ott vannak a legjobb nyolc között.

Vajgely Pál

Zsíros Péter tripláira nagy szükség lehet szombaton is.

Fotó: Gémes Sándor

Az élet nagy forgatókönyvíró, izgalmasabb hajrát pedig aligha rendezhetett volna az NB I./A csoportjának alapszakaszára. Az utolsó játéknapon ugyanis a felsőházi rájátszás negyeddöntőjére még hat csapat is pályázik, miután a Falco, az Alba, a Szolnok, a Zalaegerszeg és a Sopron helye már biztos.

Az SZTE-Szedeák helyzete abszolút a saját kezében van, hiszen amennyiben legyőzi a Debrecent a szombati mérkőzésen, akkor biztosan ott van a rájátszás mezőnyében. Amennyiben viszont vereséget szenved, akkor biztosan lemarad arról, és az alsóházban folytatja, mert bár van olyan forgatókönyv, aminek eredményeképp 11 győzelemmel is be lehetne jutni a negyeddöntőbe, de  az egymás elleni eredmények tekintetében a Pécs-Honvéd-Oroszlány-Szedeák négyes összevetésben csak a harmadik helyen, így összesítésben a kilencedikként zárna a Tisza-parti gárda.

Igazi élet-halál mérkőzés lesz a szombati az újszegedi sportcsarnokban, hiszen a Debrecen is hasonló helyzetből érkezik a Szedeákhoz. A hajdúságiak sikere is azt jelentené, hogy bejutnak a legjobb nyolc közé, míg vereség esetén a többi eredményben kellene bízniuk.

A két csapat karácsony előtt pár nappal találkozott egymással Debrecenben, akkor 80–75-re győzött a Ryan Woolridge nélkül felálló Szedeák. Az amerikai irányító újabb sérüléséből az elmúlt héten épült fel, és a Sopron ellen kiválóan játszott, közel állt a tripla-duplához, egy hasonló teljesítménnyel pedig óriási lendítene a szegediek győzelmi reményein.

Sűrű és izgalmas heteket él az SZTE-Szedeák, hiszen a szombati mérkőzést követően jövő héten majd Budapesten lesz jelenése a Zsíros Tibor magyar kupa négyes döntőjében. A magyar szövetség tájékoztatása alapján az is eldőlt, hogy április 6-án 17 órától játszik az elődöntőben a Falcóval a szegedi csapat (20 órától rendezik a másik elődöntőt, a Pécs-Szolnok mérkőzést), míg másnap 17, illetve 20 órától rendezik majd a helyosztókat a BOK-csarnokban. A szurkolók az Eventim felületén tudnak jegyet vásárolni. 

A szombaton 18 órakor kezdődő, DEAC elleni mérkőzést az érvényes diákigazolvánnyal rendelkezők ingyen tekinthetik meg. 

A 26. forduló programja, szombat, 18 óra: Alba Fehérvár–Falco KC Szombathely, NKA Universitas Pécs–Körmend, Budapesti Honvéd–Zalaegerszeg, Kaposvár–Szolnoki Olajbányász, SZTE-Szedeák–DEAC, Atomerőmű SE–Kecskemét, Oroszlány–Sopron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában