Őrzik negyedik helyüket a tabellán

2024.03.17. 17:55

Deczki büntető védése is kellett a HFC győzelméhez

Küzdelmes mérkőzésen 2–1-es győzelemmel tartotta itthon a három pontot a Hódmezővásárhelyi FC a labdarúgó NB III. Dél-keleti csoportjának 20. fordulójában, így továbbra is negyedik a tabellán. A hajrában a hazaiak kapusa, Deczki Máté tizenegyest hárított.

Becsei Dávid

Deczki Máté két hete a Körösladány ellen is kivédett egy büntetőt.

Fotó: Gémes Sándor

A mérkőzés összképét tekintve az első percekben inkább a szolnokiak támadtak, de a HFC jól védekezett, párharcokat nyerve sikerült elbizonytalanítani a vendégek játékosait.

A 21. percben szerezték meg a hazaiak a vezetést. Sipos Gábor érkezett jó ütemben egy szögletre, a hosszúba fejelte a labdát, 1–0. Nem sokkal később Pleszkán is megtehette volna ugyanezt egy ilyen szituációból, de a kapufán csattant a labda. A 31. minutumban Guth Ádám egyéni akciója végén növelte előnyét a Vásárhely, 2–0. Esernyőcsellel hozta magát ziccerbe, majd kisodródva jobbról lőtt gólt 11-12 méterről. Agresszívan letámadta a HFC a Szolnokot, komoly esély mutatkozott a harmadik hazai gólra is vendégek bizonytalan játéka miatt.

Mozgalmas első fél órát játszottak a csapatok, amelynek végén egy bal oldali szolnoki támadás tizenegyesben csúcsosodott ki. Orosz Márk tisztázását vélte szabálytalannak a játékvezető, a büntetőt a csoport egyik legjobb támadójának számító Annus Árpád értékesítette, 2–1.

Támadólag léptek fel a második játékrészben a vendégek, akiknek legnagyobb helyzetük egy beadás utáni fejes volt. Rabecz Valter egyedül bebiztosíthatta volna a hazai sikert, de nem sikerült gólra váltania helyzeteit. Egyik ilyennél viszont lerántották, a síp viszont néma maradt. A reklamáló hazai kispadról Antal Krisztián sárga, Kovács Krisztián piros lapot kapott. A 80. perc környékén Mahler kanalazta ki a labdát a vásárhelyi kapu előteréből, majd az ő lábába fejelt bele a vendégek egyik játékosa. Hezitálás után a bíró újabb büntetőt ítélt a Szolnoknak – ekkor Antal K. az edzői zóna elhagyása miatt megkapta második sárga lapját –, amit Annus félmagasan jobbra rúgott, Deczki pedig megfogta. Maradt a 2–1, vasárnap 14 órára a Cegléd érkezik Hódmezővásárhelyre.

Antal Krisztián: – Ezt a győzelmet 50. születésnapja alkalmából erőnléti edzőnknek ajánljuk. Elképesztően megdolgoztunk a sikerért. Sok nehezítő körülmény volt, a nehézségekből a csapat és a szurkolótábor egységesen, összefogva jött ki, így itthon tartottuk a három pontot. Bízom benne, hogy ez a küzdelmes siker sokáig vezet bennünket.

Hódmezővásárhelyi FC–Szolnok 2–1 (2–1)
Labdarúgás, NB III., Dél-keleti csoport, 20. forduló Hódmezővásárhely, 400 néző. Vezette: Szántó Simon Péter (Baghy, Vad).
HFC: Deczki – Molnár B. (Török, 60.), Borbás B. (Mahler, 70.), Sipos G., Pleszkán (Hegedűs M., 70.), Dóra D., Guth, Orosz M., Zana, Zámbori D., Rabecz V. (Kónya, 90.). Edző: Antal Krisztián.
Szolnok: Csáki – Sitku, Tisza, Iván M., Lengyel, Annus, Pelles, Dósa, Antal G., Szabó R., Kópis. Edző: Horváth Csaba.
Gólszerzők: Sipos G. (21.), Guth (31.), ill. Annus (33. – 11-esből).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában