Párizsi utazás a cél

2024.03.14. 14:21

Ez vár a szegedi kézilabdázókra az olimpiai selejtezőben

Mindössze hat játékos készül ezekben a napokban Szegeden, a többiek válogatottjukkal az olimpiai selejtezőben érdekeltek. A magyarok Tatabányán kezdenek ma 21 órától Tunézia ellen.

Becsei Dávid

Bodó Richárdék ma 21 órától Tunézia ellen kezdenek a tatabányai olimpiai selejtezőtornán.

Fotó: Karnok Csaba

Tizenkét szegedi kézilabdázó érdekelt az olimpiai selejtezőtornákon. Mindhárom helyszínen küzd majd kvótáért Pick-játékos. Eddig hat nemzet csapata kvalifikálta magát az ötkarikás játékokra, szegedi játékos válogatottja még nem jutott ki. Biztos résztvevő már rendezőként Franciaország, valamint Dánia, Egyiptom, Japán, Argentína és Svédország.

Az első csoport küzdelmeit a spanyolországi Granollersben rendezik meg. Ezt a négyest Spanyolország, Szlovénia, Bahrein és Brazília alkotja. A spanyoloknál Imanol Garciandía, a szlovéneknél pedig Dean Bombac, Borut Mackovsek és Matej Gaber képviseli Szegedet, míg a braziloknál ott lesz az egykori Tisza-parti közönségkedvenc Thiagus Petrus.

A 2. csoport küzdelmeit a németországi Hannoverben játsszák. Itt a házigazda Németország legfőbb kihívója a Marin Jeliniccsel és Mario Sostariccsal felálló horvátok, valamint a Sebastian Frimmelt is soraiban tudó Ausztria lesz, míg a csoport negyedik tagja Algéria.

A legnagyobb érdeklődés viszont a 3. csoportot övezi a részünkről, hiszen ebben szerepel a magyar válogatott (Mikler Roland, Bánhidi Bence, Bodó Richárd, Szita Zoltán). Tatabányán ma Tunéziával kezdünk 21 órakor, majd szombaton 19.30-tól Norvégia – két exszegedi, Alexander Blonz és Kent Robin Tönnesen is keretben van –, vasárnap 21 órától pedig a Miguel Martinssal fémjelzett portugálok lesznek Bánhidiék ellenfelei.

A magyar válogatott csoportjának mérkőzéseit az M4 Sport közvetíti élőben, míg a másik két négyes találkozóit a Sport1 TV tűzi műsorára. Minden csoportból az első két helyezett kvalifikálja magát az olimpiára.

Ami pedig a Szegeden maradt játékosokat illeti, Nagy Martin, Emil Imsgard, Szilágyi Benjámin, Luka Stepancic, Gleb Kalaras és Carlos Molina leginkább erősítő feladatokat végeztek a héten. A Pick Szegedre legközelebb jövő szerdán vár tétmeccs, akkor a PLER-Budapest otthonában négy közé jutás lesz a tét a magyar kupában.

Tv-s közvetítések:

Ma, 17.45: Németország–Algéria (élő: Sport1). 18.30: Norvégia–Portugália (élő: M4 Sport+), Spanyolország–Bahrein (élő: Sport2). 20.15: Horvátország–Ausztria (élő: Sport2). 21.00: Magyarország–Tunézia (élő: M4 Sport). Péntek, 18.30: Bahrein–Brazília (élő: Sport2). 21.00: Spanyolország–Szlovénia (élő: Sport2). Szombat, 17.00: Portugália–Tunézia (élő: M4 Sport). 19.30: Norvégia–Magyarország (élő: M4 Sport). Vasárnap, 18.30: Tunézia–Norvégia (élő: M4 Sport). 21.00: Magyarország–Portugália.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában