38 pontot és 4. a Vásárhely

2024.03.24. 18:55

Fordított a HFC, így már öt meccse veretlen

Immár öt mérkőzés óta tart veretlenségi sorozata a HFC-nek a labdarúgó NB III. Dél-keleti csoportjában. A 21. fordulójában a hódmezővásárhelyiek 1–1-es első félidő után 2–1-re győzték le a sereghajtó Ceglédet. Húsvétvasárnap a kiesés elől menekülő Pénzügyőr vendége lesz 16 órától Antal Krisztián csapata.

Becsei Dávid

Sipos Gábor fejesgóljával egyenlített a HFC az első félidő hosszabbításában.

Fotó: Karnok Csaba

Kezdeményezően kezdte a mérkőzést a HFC, amely egy mérkőzésre szóló eltiltás miatt vezetőedzője, Antal Krisztián nélkül fogadta a Ceglédet. Antal helyett a klub sportigazgatója, Szűcs Róbert meccselt. Azzal a szándékkal léptek pályára a vásárhelyiek, hogy minél hamarabb szerettek volna betalálni. A 8. percben Rabecz Valter lövését blokkolták, majd nem sokkal később egy rendkívül veszélyes kontrát vezettek a vendégek, de a befejezés centikkel a kapufa mellett suhant el.

A pálya jobb oldalán igyekezett a HFC zavart kelteni a ceglédi védelemben, mivel itt érezhetően volt keresnivalója. Egy szögletet követően Dóra Donát fejelhetett ziccerben, fölé. Aktívan játszott a HFC, többet birtokolta a labdát, de olykor körülményesen támadott. 

A 32. percben Török Kevin szerzett labdát, de nem tudta azt kirúgni a hazai tizenhatos környékéről. Lecsaptak a ceglédiek a labdára, a lekészített labdát pedig Légrádi Máté vágta be a léc alá, 0–1.

Még az első félidő hosszabbításában egyenlíteni tudott a HFC, Zámbori bal oldalról érkező beadását Sipos Gábor az ötösön belülről fejelte be, 1–1.

Feljebb kapcsoltak a második félidőre a vásárhelyiek, akik folyamatosan nyomás alatt tartották a vendégek védelmét. Rengeteg labdát szereztek, záporoztak a beadások akciókból és szögletekből egyaránt. Sokszor viszont a befejezésekbe hiba csúszott. Sipos bár kilépett a védők között a labdával, végül utolérték. Gréczi pedig a kapu torkáig cselezte magát, lövésig viszont már nem jutott el.

A győztes hazai gól a 65. percben született meg. Hegedűs Martin vett e egy beadást, tolt egyet a labdán, majd a tizenhatos vonaláról a jobb felsőbe lőtt, 2–1. A meccs hajrájában már nem tudott megújulni a gyakran kapuja elé szorult Cegléd, a döntetlenre már nem mutatkozott esélyük a vendégeknek.

Szűcs Róbert: – Nem volt a játékunk igazán meggyőző, sajnáljuk, hogy a szurkolóinkat nem tudtuk több góllal kiszolgálni. A legfontosabb célunkat viszont teljesítettük, itthon tartottuk a három pontot. Dolgozunk tovább, szeretnénk a győztes úton maradni.

Hódmezővásárhelyi FC–Cegléd 2–1 (1–1)
Labdarúgás, NB III., Dél-keleti csoport, 21. forduló. Hódmezővásárhely, 400 néző. Vezette: Práth Dávid (Urgyán, Csákó).
HFC: Deczki – Gréczi (Kónya, 90.), Török, Borbás M. (Mahler, 64.), Sipos G., Dóra D., Guth (Rabecz B., 84.), Orosz M., Zana, Zámbori D., Rabecz V. (Hegedűs, a szünetben).  Megbízott edző: Szűcs Róbert..
Cegléd: Klemenc – Kuchta, Szalai, Ledacs-Kiss, Oldal, Simon D., Takács, Légrádi, Ungureán, Olgyay (Elek Á., 75.), Ványi (Barna, 50.). Edző: Schmidt Balázs.
Gólszerzők: Sipos (45+1.) Hegedűs (65.), ill. Légrádi (32.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában