Férfi kézilabda

2024.03.28. 20:57

Győzött a Veszprém Szegeden, formalitássá vált a BL-visszavágó – GALÉRIA

Gyenge szegedi kezdés megpecsételte a továbbjutás sorsát. A Telekom Veszprém 20–17-es első félidő után 37–30-ra győzött a Pick Arénában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolc közé jutásért rendezett első találkozón.

Becsei Dávid

Nem sikerült Bombacéknak megállítani a Veszprémet.

Fotó: Karnok Csaba

Minden jegy elkelt. Már szerdán sem lehetett jegyhez jutni az online értékesítési rendszerben, egy-két belépő “kóborolt”, keresett gazdát a meccsnapon már csak a közösségi médiában. Óriási érdeklődés övezte a tavaszi Szeged–Veszprém meccssorozat első felvonását.

Pillanatok alatt átfutott a Pick Arénán a Veszprém, amely egy 5–0-s kezdéssel hozta a Szeged tudtára, már az első felvonáson választ adna a lényegi kérdésekre. A hetedik minutumban 1–6 állt az eredményjelzőn, amikor a hazaiak trénere, Kárpáti Krisztián időt kért.

Állandósult az öt-hatgólos veszprémi előny, amelyet az első játékrész hajrájában rövidebb időre kettőre csökkentett szinte láthatatlan módon a Pick. Ekkor már 15–17-et mutatott a tábla. Jó ütemben kért időt a vendégek edzője, Momir Ilics, sikerült megtörni a hazai lendületet. Kevésbé védekeztek sikeresen a csapatok, de Corrales így dupla annyi védést, nyolcat mutatott be az első játékrészben, mint a rosszul kezdő Imsgard helyére érkezett Mikler.

A háromgólos különbség tudatában még a borzalmas szegedi kezdés után is ott pislákolt a remény fénye a szünetben, hogy az OTP Bank-Pick Szeged egy kedvezőbb folytatásnak köszönhetően közel kerüljön a Veszprémhez. Nem így lett. Ismét a vendégek domináltak, míg hazai oldalon technikai hibák sötétítették a játékot. A 37. percre ismét hétre hízott a különbség, 19–26. 

25–28-ra a 43. percben még felzárkózott a Szeged. Visszajött a szegedi kapuba Imsgard, aki több bravúrt is bemutatott, kilencszer védett, azonban ez sem volt elég ahhoz, hogy a Szeged meccsben tartsa magát.

Tükörsima veszprémi győzelem született a Bajnokok Ligája nyolc közé jutásért rendezett párharc első mérkőzésén, formalitássá vált szegedi szempontból a jövő csütörtökön 18.45-kor kezdődő visszavágó.

OTP Bank-Pick Szeged–Telekom Veszprém 30–37 (17–20)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, play-off, 1. mérkőzés. Szeged, Pick Aréna, 7718 néző. Vezette: Hansen, Madsen (dánok).
Szeged: Imsgard – Sostaric 3, Stepancic 4, Bombac 3, Bánhidi 3, Mackovsek 4, Jelinic 1. Csere: Miker (kapus), Kalaras, FRIMMEL 6/2, GARCIANDÍA 5, Martins 1, Szita, Gaber, Bodó.  Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Veszprém: CORRALES – VAJLUPOV 7, REMILI 5, Fabregas 2, Ligetvári, Elderaa 1, DESCAT 7/1. Csere: Jahja 3, Casado 4, PESMALBEK 5, Koszorotov, Sandell 2, Elísson 1. Vezetőedző: Momir Ilics.
Hétméteres: 3/2, ill. 1/1.
Kiállítás: 6, ill. 4 perc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában