Női vízilabda OB I.

2024.03.14. 11:12

Két meccsen majdnem ugyanaz az eredmény született

Nagyjából húsz gólnyi különbség van jelenleg a Valdor Szentes és az UVSE női vízilabdacsapatai között. Ezt bizonyítja, hogy nyolc napon belül mindkét klub otthonában játszottak egymással bajnokit és Szentesen 26–7-re, Budapesten pedig 27–8-ra nyertek az újpestiek.

Becsei Dávid

A Valdor Szentes női vízilabdacsapata.

Fotó: Karnok Csaba

Szentesi találattal indult a mérkőzés a Hajós Alfréd Sportuszodában Dobos Jázmin révén. Ezt követően viszont hosszabb gólcsendet produkáltak a vendégek támadásban, míg az UVSE a második negyed második minutumára 6–1-re lépett el. Innen még 7–4-re felzárkóztak a Kurca-partiak, a nagyszünetben viszont már 10–5 állt az eredményjelzőn.

A harmadik negyedben kinyílt a hazai gólzsák. Sorozatban négyszer, majd hétszer találtak be az újpesti játékosok, miközben a szentesiek csak egyszer. Mindezeknek köszönhetően az utolsó negyed kezdetén már 21–6-ra vezettek a hazaiak.

Az utolsó negyedben ismét jobban védekezett a Szentes, megfelezte az előző negyedben kapott góljainak számát, így szinte ugyanaz az eredmény alakult ki a Hajósban, mint múlt kedden a Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában.

Szombaton 18 órától a III. kerületi TVE vendége lesz a Szentes a bajnokságban.

UVSE–Valdor Szentes 27–8 (5–1, 5–4, 11–1, 6–2)
MOL női vízilabda OB I., 3. forduló. Budapest, Hajós Alfréd Sportuszoda. Vezette: Sajben, Bors.
UVSE: Magyari – Aubéli 1, Mácsai E., Baksa V. 2, Faragó 5, Peresztegi Nagy 1, Hajdú 7. Csere: Kárpáti (kapus), Golopencza N. 1, Kenéz 2, Varró 5, Szentpáli 2, Tiba 1, Irmes. Vezetőedző: Benczur Márton.
Valdor Szentes: Füsti Molnár – Varga V., Dobos 1, Bicskei, Erdélyi, Korom, Boldizsár R. 2. Csere: Varga N. (kapus), Horváth Zs. 1, Hnatyszyn 2, Horváth L. 2, Matajsz J., Bíró. Vezetőedző: Matajsz Márk.
Gól – emberelőnyből: 11/7, ill. 2/0.
Ötméteresből: 3/3, ill. 1/1.
Kipontozódott: Horváth L.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában