Dániai sajtóértesülés jelent meg

2024.03.05. 06:00

Pick Szeged: Imsgard Dániába igazol, Mikler pedig hosszabbít?

Meglepő csapattal hozták hírbe az OTP Bank-Pick Szeged norvég válogatott kapusát. Dániából származó értesülések szerint Emil Kheri Imsgard jelenleg a dániai másodosztályban a feljutásért versenyben lévő Höj csapatába igazolhat a 2024–2025-ös szezonban.

Becsei Dávid

Emil Keri Imsgard az OTP Bank-Pick Szeged mezében.

Fotó: Karnok Csaba

Ahogyan a handballtransfer.dk is fogalmaz, izgalmas projekt körvonalazódik a Höjnél, hiszen korábban már bejelentették a világklasszis jobbszélső, a 42 éves Hans Lindberg érkezését a következő idénytől a Füchse Berlintől. Imsgard lehetne a projekt második fontos láncszeme. A dán portál arról viszont nem ír, hogy a 10-szeres norvég válogatott kapus kölcsönbe, vagy végleg igazolna a dán másodosztályban harmadik helyen – a listavezetőtől egy ponttal lemaradva – álló együtteshez. Imsgard 2023 nyarától hároméves szerződést kötött a Szegeddel.

– Azt gondolom, hogy klubszinten még tudom folytatni, ha itt kapok lehetőséget, akkor Szegeden. Én mindenesetre szívesen maradnék, de ha nem, akkor már most kell gondolkodnom a hogyan és merre továbbon. Ha nem itt, és nem ezen a szinten, akkor az már egy másik kérdés, hogy szeretném-e csinálni, vagy sem. Érkezett megkeresés, de mindenkinek azt mondom, hogy az első és legfontosabb, hogy a Szegeddel meghosszabbítsam a szerződésem. Úgyhogy egyelőre nem szeretnék máshol tárgyalni – ezt már az a Mikler Roland nyilatkozta néhány nappal korábban az index.hu-nak, akinek 2024 nyarán lejár a megállapodása az OTP Bank-Pick Szegeddel.

Imsgard esetleges Dániába igazolása – akár kölcsönbe, akár végleg – megnyithatná a kaput Mikler Roland előtt, hogy biztosan hosszabbítson vele klubja, amelyben két turnusban már a kilencedik idényét tölti. Mindezek mellett az viszont biztos, hogy a következő szezontól a Tisza-partiakat erősíti a svéd Európa-bajnok kapus, Tobias Thulin, aki a GOG-tól teszi át a székhelyét Szegedre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában