Helyi sport

2024.03.22. 13:44

Szankra utaznak

A férfi tekecsapat szuperliga 2023–24-es idényének utolsó előtti fordulója következik. A Szegedi TE szombat 11 órától Szankon lép pályára a kötelező siker tudatában.

Mádi József

A szegediek légiósa, Milan Jovetics a csapattal együtt fontos mérkőzések előtt áll a szuperligában.

Fotó: Karnok Csaba

Két meccs maradt. Két nagyon fontos meccs. 

Az egyik az úgynevezett kötelező siker kategóriájába tartozik, a másik igazi rangadó lesz a bajnoki címért.

A férfi tekecsapat szuperligában a Szegedi TE sorsdöntő két hétvége előtt áll. Ha meg akarja nyerni története 16. bajnoki címét, akkor ezt a két találkozót kötelező behúznia.

Az első feladat abszolút olyan lesz, amelyben nem lehet vita. A szegediek Szankra látogatnak, ahol nemrég már megfordultak a magyar kupában, és a hazai siker után idegenben is győzve jutottak tovább. A szankiaknál több olyan játékos is szerepel, aki megfordult a Tisza-parti csapatban, ilyen Karsai Dániel, Iványi László vagy Veres Zsolt. Ráadásul a Bács-Kiskun vármegyeiek újoncként már biztosan bent maradnak a szuperligában, azaz teljesítették a céljukat.

Ami a kupameccsek mellett még közös emléket ébreszthet a két csapatban, az az előző forduló: a Szeged két fával kapott a Zalaegerszegtől, míg a Szank néggyel Győrben...

A szegediek ennek ellenére még jól állnak a bajnoki címért a versenyben, hiszen egyetlen pont hátrányuk van a Kaposvár mögött. És mivel a bajnokság utolsó fordulójában Szegedre érkezik az éllovas, így a Tisza-partiak a saját kezükbe vehetik a sorsukat.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában